joi, 3 noiembrie 2011

ASTEROID URIAS TRECE PE LANGA PAMANT - 8 - 9 NOIEMBRIE 2011

          Asteroidul care are 400 de metri lăţime şi o greutate de 55 de milioane de tone va trece la aproximativ 323 de mii de kilometri de Pământ, cea mai apropiată distanţă de la care a fost vreodată observat un corp de asemenea dimensiuni.




         Cercetătorii NASA se pregătesc să urmărească asteroidul 2005-YU55 cu ajutorul antenelor radio ale agenţei Deep Space Network din Goldstone, California.
         "Sperăm să obţinem imagini care să ne dezvăluie caracteristicile asteroidului, detalii despre suprafaţă, formă, dimensiune şi alte proprietăţi fizice", a declarat un specilaist NASA.
         Urmărirea asteroidului va începe vineri, 4 noiembrie. Acest asteroid are o traiectorie foarte bine cunoscută şi nu există riscul să lovească Pământul chiar dacă în data de 8 noiembrie el va fi mai aproape de Pământ decât Luna.
        Ultima data când un asteroid de asemenea dimensiuni a trecut pe lângă Pământ a fost în 1976, însă atunci evenimentul a fost ratat de toata lumea, inclusiv de NASA.
          Barbara Wilson, astronom NASA, a spus că un asemenea eveniment oferă oamenilor de ştiinţă informaţii preţioase despre istoria sistemului solar şi poate ajuta la înţelegerea modului în care s-a format Pământul.
       Asteroidul YU55 este numit de către experţi "potenţial periculos". Dacă ar lovi Pământul ar avea forţa a 65.000 de bombe atomice şi ar face un crater de aproape 10 kilometri şi adânc de peste 600 de metri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu