luni, 31 octombrie 2011

Prison Fellowship România recruteaza voluntari pentru programul Reteaua Ingerilor

         De peste douăzeci de ani, Prison Fellowship prin filialele sale naţionale deruleaza programul Angel Tree (Reţeaua Îngerilor) adresat copiilor deţinuţilor şi menit să atenueze efectele pedepsei celor încarceraţi asupra familiilor lor. Incepand de acum 2 ani la Craciun, Dumnezeu S-a îngrijit ca 270(in primul an) si 300 (in cel de-al doilea an) din copiii deţinuţilor Pentitenciarelor Gherla (inclusiv cei ai deţinutelor Secţiei Exterioare Cluj-Napoca) si Targu Mures să beneficieze de un proiect similar demarat de fundaţia noastră.

         Cu acordul celor închişi şi spre bucuria lor înduioşătoare, le-am înmânat copiilor cadouri şi Nou Testamente şi i-am mângâiat cu o vorbă bună, ca venite din partea părintelui închis. Pe unii din ei i-am găsit în grjija unor rude iubitoare, pe alţii, lăsaţi de izbelişte şi crescându-se unii pe alţii.

        Am fost adânc mişcaţi de îngrijorarea şi suspiciunea adunate în inimile acestor micuţi, dar şi de zâmbetul lor cald. Li se luminează faţa când le spui că tata sau mama s-au înţeles cu Moşul ca şi copiii lor de acas să primească daruri! Cu siguranţă numele programului Angel Tree se datorează lor, copiilor în primul rând, şi abia apoi celor care le duc Vestea Bună.

Cum se desfasoara programul?

       In primul rand, dupa ce obtin aprobarea conducerii penitenciarelor pentru proiect, reprezentantii fundatiei merg in inchisoare si vorbesc cu detinutii. Cei care vor sa fie inclusi in proiect trec printr-un interviu scurt in timpul caruia ne dau si sinformatiile despre copii(adrese, contact, etc.). Tot acum fiecarui detinut I se face o poza care va ajunge la copiii lui si este ajutat sa scrie o felicitare de Craciun. Apoi datele sunt centralizate si trasee care cuprind toate localitatile unde se gasesc copiii sunt stabilite. In functie de varsta, sexul copiilor si eventual alte observatii ale parintilor pragatim cadourile (impreuna cu voluntari). Al treilea pas: fiecare traseu e incredintat unei echipe de voluntari compusa din cel putin doua persoane. Echipele primesc traseul cu toate informatiile necesare si cadourile copiilor (inclusive pozele si felicitarile parintilor inchisi) si le distribuie acestora. In momentul vizitei voluntarii fac cate o poza copiilor (doar cu acordul reprezentantului lega de acasal!!) iar poza va fi dusa ulterior parintilor inchisi.

Cum poti sa devii voluntar pentru Reteaua Ingerilor?

          Trebuie sa vrei sa ajuti niste copii singuri sa primeasca vesti de la parinti. Trebuie sa ai la dispozitie o zi sau mai multe in preajma Craciunului (pregatire pachete, vizite la copii). Trebuie sa stii ca prin ceea ce facem prin acest program vrem sa le aratam oamenilor ca Dumnezeu ii considera importanti si ca actiunile noastre sunt in fapt raspunsul nostru la iubirea lui Dumnezeu fata de noi.

Dumnezeu sa va ajute sa raspundeti afirmativ chemarii!
vezi sursa: http://clujulevanghelic.ro/2011/10/29/prison-fellowship-romania-recruteaza-voluntari-pentru-programul-reteaua-ingerilor/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu