duminică, 2 octombrie 2011

REVOLUTIA MONDIALA, REVOLUTIA GLOBALA, REVOLUTIA PLANETARA - 15 OCTOMBRIE 2011

          Se prefigureaza o miscare ampla de protest, care se va desfasura, simultan, începând cu 15 octombrie 2011, în orase din zeci de tari.
          Pornita la New York, ca un protest împotriva corporatiilor financiare, OWS (Ocupy Wall Street) tinde sa se transforme într-o revolutie planetara cu consecinte înca nebanuite.
          La o prima vedere, OWS pare o simpla „zvârcolire a socialismului”, ce poate fi ridiculizata de liberali si de economistii apropiati acestora. 
          Cu toate acestea, asa cum a declarat la CNN si regizorul Michael Moore, majoritatea americanilor simpatizeaza cu protestele din New York si nu este exclus ca multi sa li se alature acolo sau în alte orase, în zilele si saptamânile ce vor urma.
         De la cele câteva scandari împotriva corporatistilor care au generat criza si prospera în continuare, „pe spatele celor saraci”, s-a ajuns, rapid, la un mesaj cu rezonanta în inimile tuturor celor afectati de criza globala.
       S-a ajuns la un mesaj care cheama la o Revolutie care sa produca o „schimbare adevarata”. Desi mesajul este pacifist, videoclipul de promovare pe youtube contine si imagini ale confruntarilor violente anterioare dintre manifestanti si fortele de ordine, din decursul protestelor de anul acesta, din SUA si Europa.
       În plus, mascota miscarii este masca din filmul „V de la Vendetta”, care, desi are o concluzie generoasa, umanista, este plin de scene violente.
       Iata ce se spune în mesaj:
     „Suntem constienti de coruptie, de minciuni, de razboaie, de sistemele nedrepte care încurajeaza comportamentele egoiste si anti-sociale, de violari ale drepturilor omului, de distrugerea acestei planete si a locuitorilor sai, de actiunile injuste si inumane ale corporatiilor globale pentru putere si profit… Si ne-am saturat! Pe 15 octombrie 2011 putem produce o SCHIMBARE ADEVARATA, daca oamenii de bun simt ai acestei planete vor putea lasa deoparte nimicurile care îi separa si se vor UNI! Revolutia Globala – 15 octombrie 2011. Vrem o democratie reala. Pentru oameni, facuta de oameni. Opriti masinaria – creati o noua lume! Acesta poate deveni un eveniment de cotitura… depinde de TINE! Casa noastra, vietile noastre, viitorul nostru. Nu sunteti singuri. Viitorul e acum. E timpul sa modernizam planeta”.


De ce zicem toate acestea ? Pentru ca viitorul suna sumbru, nesigur si inuman, lipsit de slava lui Dumnezeu. Iata argumentele puternice, pe capitole...

Situaţia religioasă

În biserica creştină din lume să vă aşteptaţi să vedeţi întâmplându-se multe lucruri. Multe biserici lumeşti se vor degrada din cauza necredinţei.
Va avea loc unificarea religiilor în mari formaţiuni sau asociaţii ecumenice.
Acest fenomen se produce din următoarele motive:
Bisericile care au avut acelaşi crez şi au avut convingeri spirituale îşi pierd puterea de mărturisire, pentru că nu mai dau crezare Bibliei.
Pierzând autoritatea Cuvântului lui Dumnezeu, pierd puterea de mărturisire. Mulţi pastori nu sunt născuţi din Dumnezeu şi deci, nefiind luminaţi de Duhul Sfânt al lui Dumnezeu, nu vor putea să-i reţină pe proprii lor credincioşi şi nici să mai atragă pe alţii. Ei se vor ascunde în acţiuni sociale, cu o organizaţie impusă, cu programe rafinate care să înlocuiască slujba Duhului, aşa cum a prezis şi apostolul Pavel despre păstorii mincinoşi din vremurile din urmă (2 Tim. 3:1-7).
Tinerii părăsesc tot mai mult bisericile oficiale, organizaţiile impersonale, structurate, considerându-le materialiste şi dispreţuindu-le. Tinerii vor un răspuns simplu la nevoile lor, la viaţa lor, care să nu fie bazat pe un răspuns egocentric, ci pe o viaţă reală, pe o dragoste dezinteresată. Şi când constată că aşa ceva nu li se oferă decât primindu-L pe Hristos în inima lor, mulţi dintre ei Îl acceptă.
Bisericile care Îl prezintă pe Hristos ca Mântuitor personal şi care au o învăţătură biblică sănătoasă – precum biserica primară din primele secole – sunt nişte excepţii, nişte rarităţi.
Va exista o diferenţă tot mai mare între adevăraţii credincioşi şi acei aşa-zişi „slujitori ai neprihănirii“.
Probabil se va declanşa o persecuţie deschisă împotriva creştinilor adevăraţi şi ea va veni de la conducătorii religioşi oficiali.
Creştinii care vor crede în autoritatea absolută a Bibliei şi în jertfa şi divinitatea lui Hristos, vor fi batjocoriţi, pentru că nu acceptă aşa-zisa „fraternitate şi doctrina paternităţii lui Dumnezeu“, doctrină fundamentată de ecumenici, care nu cred în esenţa învăţăturii Domnului Isus (Evanghelia după Ioan).
Din aceste cauze se vor forma biserici clandestine mici ca număr, dar din adevăraţi credincioşi.
Să vă aşteptaţi să vedeţi mişcări mari, care vor duce spre o organizaţie religioasă mondială. În avangarda acestor mişcări vor fi şefii bisericilor oficiale – oameni necredincioşi – cu tendinţe din ce în ce mai mari spre politică.
Vor fi mişcări şi în Israel, cu tendinţa de a face din Ierusalim un centru religios al lumii şi cu reconstruirea templului pe vechiul lui amplasament.

Evoluţia politică şi economică

Fixaţi-vă privirea pe Orientul Mijlociu, care va fi o cauză de tensiune perpetuă pentru întreaga lume. Tensiunea va creşte atât de mult, încât numai Hristos sau Antihrist o va putea opri. Lumea însă îl va alege pe Antihrist.
Israel va dobândi în viitor bogăţii şi o influenţă fantastică.
S.U.A. nu va mai fi în poziţia actuală de lider al lumii occidentale.
Pe plan financiar Europa va prelua controlul economiei mondiale.
Haosul politic interior, provenind din revoltele studenţilor şi din subversiunea economică, va începe să descompună economia naţiunii americane.
Lipsa principiilor morale ale cetăţenilor şi ale conducătorilor ei va slăbi legea şi ordinea publică în aşa măsură că se va ajunge în mod inevitabil la anarhie.
Puterea militară a S.U.A., deşi actualmente este cea mai mare din lume, a slăbit considerabil, fiindcă nimeni nu are curajul de a se servi de ea în mod decisiv. Când economia se va descompune, puterea militară se va scufunda şi ea.
Singura şansă de a scăpa de la acest faliment naţional ar fi o mare trezire spirituală generală.
Să vă aşteptaţi la unificarea Europei, cu cele 10 state membre. Piaţa Comună pune fundamentul acestei confederaţii politice care va deveni coaliţia cea mai puternică a lumii. Ea va opri înaintarea comunismului şi va domina pentru o scurtă perioadă Rusia şi China roşie prin geniul personal al lui Antihrist, care va deveni căpetenia confederaţiei europene.
Să vă aşteptaţi ca papalitatea să se angajeze tot mai mult în politică, în special în propunerile cu privire la pace şi prosperitate economică mondială.
Să vă aşteptaţi să vedeţi o dorinţă din ce în ce mai mare a tuturor popoarelor de a-l găsi pe omul capabil să guverneze întreaga lume.
Să vă aşteptaţi la folosirea fără limită a armelor nucleare moderne în orice parte a lumii. Oamenii vor fi atât de îngroziţi de ororile unui eventual război, că se vor da de partea lui Antihrist când acesta va veni să dea lumii pacea şi securitatea.
Folosirea limitată a forţei va avea loc numai între Rusia şi China, şi pe teritoriul S.U.A.

Evoluţia socială

Să vă aşteptaţi la creşterea criminalităţii, răscoale, şomaj, sărăcie (foamete), analfabetism, boli mintale (nevroze), copii nelegitimi; toate agravându-se din cauza exploziei demografice care a început să se desfăşoare de la sfârşitul anului 70.
Va creşte folosirea drogurilor în S.U.A. şi în alte ţări libere. Vor fi consumatori de droguri chiar şi printre candidaţii la funcţii guvernamentale importante. Va apare o fuziune între droguri şi o anumită formă de religie. Va creşte considerabil credinţa în fenomenele extrasenzoriale – spiritismul. Astrologia, magia şi religiile orientale vor năpădi lumea occidentală.
Noi credem că în ciuda tuturor acestor lucruri rele Dumnezeu va da o ultimă credinţă unui număr de oameni înainte de a veni judecata peste această lume păcătoasă.
Reflectând la ceea ce aţi citit în această carte (vezi sursa), care ar trebui să fie atitudinea dumneavoastră? Dacă nu vă întemeiaţi credinţa în persoana şi jertfa Domnului Isus Hristos, ca singurul Mântuitor şi Domn al vieţii, în iertarea pe care o dă Dumnezeu în dar celor ce cred în Domnul Isus Hristos, Fiul Său în care Îşi găseşte toată plăcerea, nu veţi putea scăpa de mânia şi judecata lui Dumnezeu care se va dezlănţui în curând.
Dacă L-aţi primit deja în inimă pe Domnul Isus Hristos, El vă va schimba viaţa şi vă va da o inimă nouă şi vă va face să trăiţi după voia lui Dumnezeu.
Departe de a fi pesimişti, trebuie să ne bucurăm mereu, ştiind că Hristos poate reveni în orice moment pentru a ne lua la El. Acest lucru trebuie să ne încurajeze şi să împărtăşim această nădejde la cât mai multe persoane.
Trebuie să ne pregătim viitorul nostru ca şi cum am trăi mulţi ani, dar să trăim ca şi cum Hristos ar putea veni chiar astăzi.
Apostolul Pavel ne dă acest îndemn: „Preaiubiţii mei fraţi, fiţi tari, neclintiţi, sporiţi totdeauna în lucrul Domnului, căci ştiţi că osteneala voastră în Domnul nu este zadarnică“ (1 Cor. 15:58).
Văzând lumea tot mai haotică şi mai deznădăjduită, noi trebuie să fim tot mai hotărâţi şi mai neclintiţi în credinţa Domnului, ştiind unde vom merge în curând.

Timpul s-a scurtat. Să dăm Evanghelia celor din jurul nostru şi să ne salutăm cum făceau primii creştini, cu cuvântul „MARANATA“, care înseamnă „DOMNUL VINE“.




Un comentariu:

  1. Pe cat de adevarat pe atat de trist. Dumnezeu sa ne binecuvanteze pe toti!
    Umanitatea se trezeste...

    RăspundețiȘtergere