miercuri, 12 octombrie 2011

CRIZA MONDIALA - REVOLUTIA MONDIALA - RAZBOI MONDIAL - DOMNIA ANTICRISTULUI - VENIREA LUI ISUS

         Biblia spune, că istoria omenirii va continua pentru o vreme, de-a lungul secolelor. Dar apoi va începe aproape neobservat un veac, în care omenirea se va apropia treptat de sfârşitul ei. Vreau să folosesc pentru acest veac o expresie, care nu apare în Biblie. Vom numi acest veac „epoca sfârşitului".
         Biblia spune: va veni o vreme a haosului şi a confuziei globale, o vreme în care oamenii nu vor mai face faţă la problemele lor. În această epocă a sfârşitului va ieşi la iveală confuzia şi neputinţa omului. Domnul Isus însuşi a prezentat patru semne ale acestei epoci a sfârşitului.
         El spune: această epocă a sfârşitului este caracterizată de haos politic. Isus se exprimă aşa: „Un neam se va scula împotriva altui neam şi o împărăţie împotriva altei împărăţii". Nu a mai existat niciodată o epocă, în care atât de mulţi diplomaţi bine plătiţi să fi ţinut atât de multe conferinţe costisitoare, ca în vremurile noastre. Şi nu a mai existat niciodată o epocă, în care să se facă atâta înarmare cu banii popoarelor, ca în vremurile noastre. Cu banii cheltuiţi pe înarmarea atomică s-ar putea construi oraşe mari, rezolvându-se astfel problema locuinţelor. În schimb, se spune: Trebuie să ne înarmăm! Şi cu toate acestea, dorul popoarelor după pace nu a fost niciodată mai mare. Vrem pace. Nici un om nu vrea război. Dar fiecare se înarmează nebuneşte. Prin aceasta se poate recunoaşte haosul politic al epocii sfârşitului.
         Cel de-al doilea semn pe care-l prezintă Isus este confuzia pe plan economic. Isus spune: „Va fi foamete şi vremurile vor fi grele". Pe pământ creşte destulă hrană, ca să se poată sătura toţi oamenii. Şi nu au mai existat niciodată atâţia oameni de ştiinţă cu studii înalte, ca în vremurile noastre. Niciodată nu a existat o economie mondială atât de complicată ca în vremurile noastre. Cu toate acestea, conform rapoartelor ONU, mai mult de jumătate din populaţia globului suferă de foame. Într-o societate supercivilizată, în care există bunuri suficiente, nu ar trebui oare să poată fi săturaţi toţi oamenii? Dar societatea nu reuşeşte să ajungă la această performanţă!
          Cel de-al treilea semn pe care-l prezintă Isus pentru epoca sfârşitului, în care omul nu va mai face faţă la problemele lui, este haosul religios. Isus spune aşa: „Vor veni mulţi şi vor spune: Eu sunt Cristosul! Şi vor înşela pe mulţi".
          Nu demult am stat de vorbă cu un tânăr care mi-a spus:
     — Ce să mai cred? Există romano-catolici, greco-catolici, reformaţi, luterani, metodişti, baptişti, Armata Salvării, penticostali, evanghelici, Martorii lui Iehova, nou-apostolici, islamişti, budişti etc. Ce să mai cred?
         Am râs şi i-am spus:
     — Tinere, stai liniştit, va fi şi mai rău! Aşa spune Biblia!

          Acesta este un semn al epocii sfârşitului. Pentru că oamenii nu se mai călăuzesc după Cuvântul lui Dumnezeu, diavolul produce haos. Şi Dumnezeu îngăduie acest lucru. „Cristos este aici, Cristos este acolo!" Haosul religios este îngrozitor. Când văd în oraşele mari cum aleargă oamenii de la un eveniment religios de senzaţie la altul, mi se face de-a dreptul frică. Şi tocmai aici vreau să vă spun, că nici chiar un evanghelist nu poate să vă mântuie! Dacă nu-L găsiţi singuri pe Mântuitorul, atunci sunteţi pierduţi pe veci!

          Mai există un încă un al patrulea semn al acestei epoci a sfârşitului: poporul împrăştiat al lui Israel va fi adunat din nou în Palestina. Pentru mine este un semn uluitor al vremurilor, că din anul 1948 există din nou un stat Israel. Unii spun, că acesta nu este un semn. Dar când a trebuit de curând să opresc din nou la graniţa cu Elveţia pentru controlul vamal şi când înaintea mea am văzut o maşină cu număr de înmatriculare al statului Israel, atunci m-am gândit: „Prorociile biblice se împlinesc! O proclamă numerele de maşină!"

       Tatăl meu mi-a povestit, că în anul 1899, evreilor li s-a oferit Madagascarul, ca să-şi întemeieze acolo o nouă patrie. Replica evreilor a fost atunci: „Nu! Noi avem numai o singură promisiune: înapoi în ţara părinţilor noştri!" Toţi au spus însă: „Asta nu se poate întâmpla niciodată!" Astăzi există însă un stat Israel.

      Epoca sfârşitului este deci caracterizată de faptul că, în ciuda tuturor progreselor, omenirea este tot mai confuză şi nu mai poate să-şi rezolve problemele. Este demascat falimentul omului. Cât timp va dura această epocă a sfârşitului, nu pot să vă spun. Dar ea ne avertizează: „Vegheaţi!" Pavel spune despre ucenicii lui Isus: „Să nu dormim ca ceilalţi, ci să veghem şi să fim treji". Dar când această epocă a confuziei va atinge apogeul, atunci înaintea de venirea lui Isus va mai veni epoca Anticristului. Această perioadă o voi numi „sfârşitul". Trăim deja în zilele noastre confuzia epocii sfârşitului. Şi această confuzie strigă după omul cel tare! Omenirea strigă deja acum după omul cel tare! Şi când confuzia va atinge apogeul, atunci va veni omul mare şi tare, care se va autoproclama mântuitorul lumii. El nu este Cristos, el este Anticristul.
        Biblia spune, că din mulţimea popoarelor va apare atunci un dictator şi va pune mâna pe domnia asupra lumii. Noi îl numim Anticristul. Sub domnia lui, lumea va mai fi unificată încă o dată. Această perioadă a istoriei este caracterizată de încăpăţânarea omului. Aceasta va fi ultima încercare a omenirii de a se salva singură prin politică şi programe economice. Biblia descrie într-un mod fascinant această ultimă mare dictatură. Ea foloseşte pentru aceasta un limbaj simbolic. Omul trebuie să primească înţelepciune de la Duhul Sfânt, ca să-l înţeleagă. Vreau să vă spun cum vorbeşte Biblia despre acest Anticrist, despre acest ultim tiran. Prorocul Ioan scrie în Apocalipsa lui: „Am stat pe nisipul mării". Deodată, din mare apare un animal, o fiară înfiorătoare cu multe capete şi diademe şi cu o gură uriaşă, cu care hulea. Cum trebuie să înţelegem acest simbol extraordinar?

        Marea este un simbol pentru mulţimea popoarelor. Cine a fost la mare ştie cât de zbuciumată este marea, ba chiar că marea nu se linişteşte niciodată. Ultimul mântuitor al lumii se ridică de jos, dintre popoare. Toţi marii politicieni din ultimele decenii au apărut pe scena istoriei ca salvatori. Toţi s-au ridicat din mulţimea popoarelor: micul corsican Napoleon, micul caporal al războiului mondial Hitler, cizmarul Stalin. Ei toţi sunt predecesorii Anticristului. Ei s-au ridicat de jos. Şi poporul a spus fericit: „Unul de-al nostru!" Mântuitorul meu, Isus Cristos nu vine însă din mulţimea popoarelor, ci din lumea lui Dumnezeu. El este Fiul Dumnezeului celui viu!

          Anticristul este numit fiară. Ce vrea să însemne aceasta? Despre om, Biblia spune: „Dumnezeu l-a creat pe om după chipul şi asemănarea Lui". Cu cât se dedică mai mult lui Dumnezeu, cu atât devin omul mai uman. Cu cât îi întoarce omul mai mult spatele lui Dumnezeu, cu atât devine mai bestial. Marele duşman al creştinismului, Nietzsche, spune: „Omul cel mai nobil este o bestie blondă". El a înţeles lucrul acesta. Anticristul va fi un om care s-a dezis complet de Dumnezeu. El îi va întoarce spatele lui Dumnezeu şi de aceea va fi un animal - fiara fără inimă.

         Anticristul este un animal cu „multe capete". Ce vrea să însemne aceasta? Înseamnă că nu este prost! Oamenii vor spune: „Are materie cenuşie!" El are o „gură de leu". Adică: el va umple lumea cu propagandă. Pe vremea lui Hitler am cam auzit deja puţin o „guriţă de leu", cum a răsunat din toate difuzoarele. O, pot să-mi imaginez cum va fi când va veni Anticristul, cum totul va fi nivelat cu tăvălugul unei propagande fără sens! Şi această ultimă încercare a omului de a salva lumea fără Mântuitorul ei, Domnul Isus, va avea un succes deplin. Adică omul să fie salvat fără pocăinţă şi fără convertire. Şi vor fi rezolvate toate problemele. Vor fi rezolvate problemele politice, pentru că Anticristul va crea o împărăţie mondială. Vor fi rezolvate problemele economice. Toţi vor primi o cartelă pentru alimente. Vor fi rezolvate problemele religioase. „Eu sunt salvatorul lumii", spune Anticristul, „mie să vă închinaţi!"
         Este înfiorător să vedem modul în care vremurile noastre se îndreaptă spre acest sfârşit.

        Şi apoi, întreaga omenire i se va supune Anticristului. Numai creştinii vor spune: „Nu ne vom închina ţie!" Fiecare va trebui să poarte un semn pe frunte. Dar creştinii vor spune: „Nu! Noi avem un Mântuitor - şi acesta este Isus!" Şi apoi va începe prigoana. Există în Biblie un verset, care sună aşa: „A făcut ca toţi... să primească un semn... şi nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, fără să aibă semnul acesta". Cu 150 de ani în urmă, comentatorul biblic Auberlen a scris despre aceasta următorul lucru: „Nu înţelegem prea bine ce vrea să însemne lucrul acesta. Dar când va veni vremea aceea, vom ajunge să înţelegem". Şi noi înţelegem deja cum va fi posibil acest lucru. Cunoaştem deja state totalitare. Ştim ce înseamnă: un asemenea om nu primeşte drept de şedere, nu primeşte cartelă de pâine, nu primeşte drept de muncă. Omul poate să creadă ce vrea. Dar este fără patrie şi fără drepturi. Asta se întâmplă deja în mijlocul nostru.

         Când am citit aceste rânduri, m-am cutremurat şi m-am gândit: „Şi mai există oameni, care cred că Biblia este depăşită. Nu Biblia este depăşită. Principiile noastre despre lume şi viaţă sunt depăşite. Biblia ne duce în viitor".

             Anticristul va suporta totul, numai o convertire la adevăratul Mântuitor, la Domnul Isus Cristos, nu. Şi de aceea va mai exista încă o dată o mare prigoană a creştinilor.
          Vremurile acestea pot să înceapă mâine. Atunci nu vom mai avea nici o şansă să-L găsim pe Isus. Atunci nu vor mai exista servicii divine. Atunci clopotele vor fi topite şi din ele se vor turna monumente pentru Anticrist. Atunci bisericile vor fi transformate în muzee, în care vor fi expuse fotografii din tinereţea Anticristului. Oamenii vor striga atunci pe veci după mângâiere. Dar pentru că au renunţat la singurul Mângâietor, la Isus, nu va mai exista Mângâietor. În cartea prorocului Ieremia am citit odată: „Pentru că M-aţi părăsit, zice Domnul, nu mai există mângâietori pentru voi". În starea lui jalnică, omul va fi atunci dat pe mâna oamenilor. Cred că va fi ferice de creştini, chiar dacă va trebui să moară. Ei vor avea un Mângâietor în această perioadă cumplită!

        Pe mine m-a impresionat faptul că Isus a spus: „Oamenii îşi vor da sufletul de groază în aşteptarea lucrurilor care se vor întâmpla pe pământ". Şi Apocalipsa lui Ioan spune: Anticristul va umple lumea cu muzică de fanfară şi de steaguri. M-am gândit: „Cum se potriveşte una cu alta? Pe de-o parte se vorbeşte despre groază şi aşteptare şi apoi se mai vorbeşte totuşi şi despre mari succese". De când am trăit însă experienţa anului 1933, ştiu, că lumea poate fi umplută cu urale, fanfare şi steaguri - şi totuşi să fie plină de groază în aşteptarea lucrurilor care vor veni.

         Când Anticristul va fi însă la apogeul puterii lui, când va triumfa şi când va crede că a terminat-o cu Isus, atunci va interveni Dumnezeu: Isus va reveni în slavă!
         Despre Anticrist nu se mai spun apoi multe lucruri. Isus îl va înlătura cu suflarea gurii Lui!
         Cu cât devin vremurile mai întunecate, cu cât se conturează mai mult aceste semne ale confuziei omenirii şi ale împărăţiei anticristice, cu atât mai mult îşi ridică privirile în sus cei care citesc în Biblie. Ei aşteaptă revenirea lui Isus!




Un comentariu:

  1. Urmariti seria de prezentari biblice din cartea Apocalipsa de pe revelatia.ro intitulat "Razboiul total" prezentata de prof. Walter Veith si veti intelege infinit mai mult legat de acest subiect al fiarei si semnului ei. Va doresc vizionare buna.

    RăspundețiȘtergere