sâmbătă, 2 iulie 2011

APOCALIPSA SI ISTORIA - MARILE IMPERII ALE OMENIRII SI PROFETIILE LUI DANIEL

          Aparitia unei ultime superputeri in lume ,aparitia ultimului imperiu , a fost profetita prima data in cartea Daniel ,dar si in Apocalipsa lui Ioan. Daniel capitol 2 consemneaza visul lui Nebucadnezzar :gigantica statuie compusa din diferite metale: aur, argint,arama, fier si fier amestecat cu lut.
           Profetul Daniel ii explica imparatului Nebucadnezar cine este singurul care cunoaste viitorul si poate descoperii tainele si evenimentele din vremurile din urma :capitol 2:28.'' Dar este în ceruri un Dumnezeu care descoperă tainele şi care face cunoscut împăratului Nebucadneţar ce se va întâmpla în vremurile de pe urmă.'' (Fig 2)
            Imaginea capului de aur ,explica Daniel, reprezinta Imperiul Babilonian condus de Nebucadnezar, primul imperiu. Dupa Babilon,o alta imparatie,''mai neinsemnata decit a ta ‘' reprezentata prin pieptul si bratele de argint: Imperiul Medo-Persan , urmata de o a treia imparatie , simbolizata prin pintecele si coapsele de arama, Grecia : 2:39: ‘'o a treia imparatie , care va fi de arama si va stapani peste tot pamintul''.          Simbolistica acestor animale este confirmata cu aproape 800 de ani inainte in viziunile lui Daniel, capitol 7, si reprezinta continuitatea fostelor imperii ale Babilonului,Persiei si Greciei in imperiul Roman, ramasitele caracteristice acestora pastrindu-se pina astazi si devenind din ce in ce mai puternice in cadrul Europei Unite: Imperiul European. ‘' Daniel, capitol 7, 2:'' In vedenia mea de noapte, am vazut cum cele patru vanturi ale cerurilor au izbucnit pe marea cea mare(peste lume).Si patru fiare mari au iesit din mare, deosebite una de alta.(patru imperii) Cea dintai semana cu un leu,si avea aripi de vultur(imperiul Babilonian)...Si iata ca a doua fiara era ca un urs si statea intr-o rina;avea trei coaste in gura intre dinti (imperiul Persan)..Dupa acea m-am uitat mai departe si iata o alta ca un leopard,care avea pe spate patru aripi ca o pasare(Grecia)Dupa aceea m-am uitat in vedeniile mele de noapte si iata ca era o a patra fiara, nespus de grozav de inspaimintatoare si de puternica: avea niste dinti mari de fier,manca, sfarima,si calca totul in picioare ce mai raminea;era cu totul deosebita de toate fiarele de mai inainte, si avea zece coarne''(Imperiul Roman, ce va deveni Imperiul European).

            Daniel continua profetia: un al patrulea imperiu urmeaza Greciei , si acesta este simbolizat prin picioarele de fier: capitol 2:40 ''va fi o a patra imparatie, tare ca fierul; dupa cum fierul sfarima si rupe totul,si ea va sfarima si va rupe totul, ca fierul care face totul bucati''. Acesta este Imperiul Roman .

        Toate imperiile din istoria lumii sunt prezente in profetia lui Daniel. Roma, intr-adevar a rupt in bucati si a sfarimat toti oponentii in construirea imperiul Roman.

 Simbolistica degetelor de fier si lut: Uniunea Europeana

         Picioarele si degetele statuii din profetie erau parte din fier si parte din lut, aceasta insemnand ca Imperiul Roman va fi divizat , impartit:'' 2:41'' Si dupa cum ai vazut picioarele si degetele picioarelor parte de lut de olar si parte de fier , tot asa si imparatia aceasta va fi impartita; dar va ramine in ea ceva din taria fierului ..'' 2:42'' ..si imparatia aceasta va fi in parte tare si in parte slaba‘'.Inseamna ca imparatia va fi constituita din populatiile unor tari care ‘' se vor amesteca prin legaturi omenesti de casatorie, dar nu vor fi lipiti unul de altul,dupa cum fierul nu se poate lipi cu lutul ‘'(Daniel 2, 43) Si Romania face parte din Uniunea Europeana , ca si Anglia, Germania, dar niciodata nu vom fi una cu ei, nu vom fi lipiti cu ei, este o fortare politica datorita unor interese foarte mari de renastere a ultimului Imperiu ce va fi pe fata pamintului, conform profetiei lui Daniel. (fig 3)

             Cu mare sila si dupa o multitudine de presiuni si zeci de ani de tatonare am fost acceptati, noi, tarile ‘'de lut ‘' sa ne alipim tarilor ‘'de fier'' care pastreaza taria fierului din Imperiul Roman de altadata, asa cum spune si Daniel.


             Nu suntem nici doriti, nici primiti cu bucurie, ci DE NEVOIE. Fiindca au nevoie sa reintregeasca vechiul teritoriu al Imperiului Roman si sa-l extinda la nivel mondial, sa fie ce au fost si chiar mai mult decit atit.

              Ca sa intelegem cit de uriase sunt fortele politico-oculte din spatele declaratiilor oficiale, e de ajuns sa privim in retrospectiva impotrivirile si opunerile liderilor tarilor puternice care au avut loc de-a lungul anilor,impotrivirea tarilor ‘'de fier'' cum este Germania, Anglia si altele, in ceea ce priveste aderarea noastra la Uniunea Europeana , si la drepturile ce ni se cuvin prin devenirea de ‘'cetateni Europeni''= adica cetateni ai noului imperiu roman renascut, dreptul la libera circulatie, dreptul la munca in oricare din tarile UE , trecerea la moneda unica euro ca moneda nationala, si altele asemenea.

            Totusi, orice voce s-a ridicat impotriva Romaniei, Bulgariei etc, si a altor tari ‘'de lut'', (pentru ca nu ne putem masura cu taria fierului tarilor occidentale), a fost redusa la tacere in timp si aderarea a avansat an dupa an, drepturile au fost si sunt instaurate si pentru noi in buna masura, in anii urmatori vom adopta si moneda euro in loc de ‘'leu'' , dreptul la libera circulatie il avem, dreptul la munca se va reglementa in anii urmatori treptat ,vom fi ‘'la fel'' ca ‘'vestul occidental'' insa niciodata nu vom fi lipiti de ei, una cu ei, pentru ca este o aderarea FORTATA si instrumentata peste puterile oficiale care isi exprima dezaprobarile si parerile contrare despre acest subiect.

              Ei nu ne vor, dar n-au incotro, profetia trebuie sa se implineasca, indiferent de vointa marilor puteri europene. Tot ce pot sa faca este sa accepte treptat inevitabilul.

              Daniel explica in continuare: 2:44'' Dar in vremea acestor imparati ( liderii tarilor de lut si de fier)Dumnezeul cerurilor va ridica o imparatie care nu va fi nimicita niciodata, si care nu va trece sub stapanirea altui popor ‘' Care este aceasta imparatie ce ‘'va sfarima si va nimici toate acele imparatii,si ea insasi va dainui vesnic'' (2:44)?

            Aceasta este Imparatia Lui Dumnezeu, pe care Isus Hristos o va instaura la a doua venire a Sa pe pamint. Aceasta explicatie este intarita de textul din Apocalipsa 11:15 ‘' Si in cer s-au auzit glasuri puternice care ziceau: ‘'Imparatia lumii a trecut in mainile Domnului nostru si ale Hristosului Sau. Si El va imparati in vecii vecilor''

             Vedem asadar ca, oricat de ciudat ar parea, profetia lui Daniel confirma faptul ca al patrulea imperiu, imperiul Roman, va exista intr-o anumita forma pina la sfarsit si va fi distrus la revenirea lui Isus Hristos pe pamint! In continuare, comparatiile dintre profetiile biblice vor demonstra intr-un mod uimitor cit de exacta este profetia si cum se implineste ea.

Apocalipsa aduce noi detalii despre istoria lumii

Apocalipsa, cartea profetica finala a Bibliei releva multe detalii despre acest Imperiu Roman, al patrulea si ultimul imperiu condus de oameni ce va renaste din propria-i cenusa si va avea toate caracteristicile fostelor imperii. In Apocalipsa capitol 13, Apostolul Ioan descrie viziunile sale despre''fiara cu zece coarne si sapte capete'': ‘' Apoi, am statut pe nisipul marii. Si am vazut ridicandu-se din mare o fiara cu zece coarne si sapte capete.; pe coarne avea zece cununi imparatesti, si pe capete avea nume de hula ‘'. In simbolistica profetica, marea reprezinta nu doar intinderea de ape numita asa, ci si popoare, populatiile tarilor din care se ridica un nou Imperiu.(vezi Apocalipsa capitol 17:15:'' Apele pe care le-ai vazut,pe care sade curva,sunt popoare,gloate,neamuri si limbi)''

Aceasta fiara care se ridica din mijlocul ‘'marii''(al lumii vechi, Europa) reprezinta imperiul ultim al omenirii, o super-putere geopolitica ce are caracteristicile unui ‘'leopard,urs si leu (Apocalipsa 13,2):'' Fiara (imperiul) pe care am vazut-o, semana cu un leopard; avea labe ca de urs,si gura ca o gura de leu.'' (fig 4)



           Asa cum Roma antica a ‘'inghitit'' si a incorporat caracteristicile fostelor imperii dinaintea ei, tot asa si ultimul imperiu European ce se formeaza, reprezentat prin ‘'fiara''din viziunea apocaliptica a lui Ioan, va incorpora caracteristicile fostelor imperii, simbolizate prin animale in viziunea lui Daniel: leu, urs, leopard.

             De ce totusi acest ultim imperiu european este reprezentat ca o ‘'fiara'' inspaimintatoare si de Daniel si de Apostolul Ioan ? Poate pentru faptul ca actiunile pe care le va intreprinde in ultima parte acest imperiu impotriva oamenilor va aduce mai degraba cu actiunile unei fiare sangeroase , puternice si vicioase. In timp ce un om care se ghideaza dupa sfaturile Lui Dumnezeu exerseaza calitati altruiste, de compasiune, de dragoste fata de cei din jur, un animal-fiara este condus si motivat doar de instinctele primare egoiste, de auto-conservare,de atac, de praduire, de putere si control asupra celorlalti.

         Intr-adevar, putem observa ca acestea au fost motivatiile majoritatii formelor de guvernare a omenirii , a popoarelor, de-a lungul istoriei lumii. Babilon, Persia, Grecia, Roma si nenumarate alte imparatii, imperii si guvernari n-au facut altceva decit sa demonstreze puterea lor de atac, de opresiune impotriva altora,de sclavie si manipulare prin orice mijloace, militare, economice, pentru a-si alimenta mereu setea de putere si control asupra lumii.Deci, o ‘'fiara'' este o simbolistica exacta si potrivita ,mai ales pentru un ultim imperiu ce va domina intreg mapamondul.

            Exista oare alte semne care sa ne ghideze sa identificam aceasta super-putere finala ca o renastere a Imperiului Roman?

Toate semnele duc ...la Roma .

          Unul este in versetul Apocalipsa 13, verset 3 :'' Unul din capetele ei părea rănit de moarte; dar rana de moarte fusese vindecată. Şi tot pământul se mira după fiară.'' Ce inseamna aceasta rana de moarte a fiarei si ce semnifica vindecarea ei, din punct de vedere profetic?

Istoricii consemneaza :
         Dupa ani de declin, Imperiul Roman a primit intr-adevar o rana de moarte in anul 476 d.H., cind Imparatul roman Romulus Augustus (poreclict si Romulus Augustulus= Romulus cel mic) a fost detronat de catre triburile Germanice conduse de Odoacer la 4 septembrie 476. Aceasta este data care marcheaza sfarsitul Imperiului Roman de vest si caderea Romei antice, si inceputul Evului Mediu numit si Evul Intunecat in Europa de vest.

         Romulus Augustulus a fost ultimul imparat al Romei antice si al Imperiului Roman de vest, dupa detronare fiind fortat sa se retraga la Lucullan Villa, din Campania. Rana de moarte a fiarei aparuse, Imperiul Roman se sfarsea astfel, profetia se implinise..

         Dar acesta nu este sfarsitul definitiv al Imperiului Roman, dupa cum vom vedea, ‘'rana de moarte'' va fi vindecata si Imperiul va renaste din nou si din nou de-a lungul istoriei.

         In Apocalipsa 17 aceasta fiara apare din nou,in alta forma, in combinatie cu o puternica si influenta biserica numita in mod uluitor''prostituata cea mare'' : 17:1'' 1. Apoi, unul din cei şapte îngeri care ţineau cele şapte potire a venit de a vorbit cu mine şi mi-a zis: "Vino să-ţi arăt judecata curvei celei mari, care şade pe ape mari.'' 2. Cu ea au curvit împăraţii pământului; şi locuitorii pământului s-au îmbătat de vinul curviei ei!"

3. Şi m-a dus, în Duhul, într-un pustiu. Şi am văzut o femeie şezând pe o fiară de culoare stacojie, plină cu nume de hulă, şi avea şapte capete şi zece coarne.

4. Femeia aceasta era îmbrăcată cu purpură şi stacojiu; era împodobită cu aur, cu pietre scumpe şi cu mărgăritare. Ţinea în mână un potir de aur plin de spurcăciuni şi de necurăţiile curviei ei.

5. Pe frunte purta scris un nume, o taină: "Babilonul cel mare, mama curvelor şi spurcăciunilor pământului."

           Cele 7 capete ale fiarei (ale imperiului renascut) sunt descifrate chiar in versetul 9 : ‘' 9. Aici este mintea plină de înţelepciune. - Cele şapte capete sunt şapte munţi pe care şade femeia.'' Aceasta femeie decazuta, prostituata, reprezentind o falsa biserica apostata, sta asezata pe 7 coline(dealuri) care sunt in profetie cele 7 capete ale imperiului.

          Roma este faimoasa pentru titulatura de ‘'orasul celor 7 coline ‘' Aici este locatia celor 7 capete ale fiarei(imperiului)desupra carora sta femeia prostituata reprezentand puterea bisericeasca apostata, falsa: Biserica Romano-catolica.

         Profetiile biblice au aproape intotdeauna un inteles dual. Colinele(dealurile)din profetie sunt in acelasi timp si simboluri profetice ale unor guvernari/imparatii .

          Vom vedea ca in versetul 10 se vorbeste despre 7 imparati :'' Sunt şi şapte împăraţi: cinci au căzut, unul este, celălalt n-a venit încă, şi când va veni, el va rămâne puţină vreme.'' Asadar cind au loc''resuscitarile'' Imperiului Roman si care sunt imparatii despre care se vorbeste in Apocalipsa?

        Iata care sunt cei 7 imparati 'despre care profetia din Apocalipsa spune ca vor REUNIFICA temporar Imperiul Roman divizat(s-au macar vor incerca in mod violent).''Rana de moarte'' apare in mod repetat dupa fiecare noua reunificare temporara a Imperiului Roman , urmand sa fie ''vindecata''de 7 ori conform profetiei:

1.Primul imparat: Imparatul Iustinian : prima restaurare a Imperiului Roman

Dupa aproape un secol de la abdicarea lui Romulus Augustulus, imparatul roman al Imperiului Roman de Est (Bizantin) care conducea de la Constantinopole (actualmente Istanbul) si-a propus sa restaureze intreg imperiul de alta-data in ceea ce a fost numit ‘'Restaurarea Imperiala''. (Fig5)

         William Langers in ‘'Enciclopedia Istoriei Lumii'' scrie:'' Politica lui Iustinian a fost direct indreptata spre restabilirea puterii absolute si instaurarea unui universal Imperiu Roman Crestin .

         Biserica Romano-catolica a jucat un rol cheie in renasterea imperiului.Will Durant scrie in Istoria civilizatiilor,vol 4:'' In anul 554 Iustinian promulga un decret in care se cere imperativ ca ‘'persoane potrivite si capabile sa conduca si sa administreze guvernarile locale, sa fie alese de catre episcopi pentru fiecare provincie''

        Imperiul Roman prindea iarasi viata, prima oara dupa rana de moarte ce iata, fusese vindecata.Totusi, de-a lungul timpului, imperiul decade si renaste de inca 6 ori ,conform profetiei din Apocalipsa, cu ajutorul bisericii apostate.(prostituata ce statea pe fiara cu 7 capete)

2.Al doilea imparat: Charlemagne, Imparatul ‘'Sfant''

A doua ‘'renastere'' a Imperiului Roman profetizata a avut loc in timpul lui Charlemagne=Charles cel mare , care a fost incoronat de..Papa Leo al III-lea in Basilica Sf. Petru din Roma, in anul 800 d.H. (fig6)

        Aceasta arata cit de puternica si influenta devenise Biserica Romana ,ajunsese sa incoroneze imparati cu titulatura de ‘Sfantul Imparat Roman ‘' .

         Teocratia falsa a fost regula de conducere a lui Charlemagne, si daca nu exista nici un dubiu asupra reinstaurarii puterii absolute in Imperiul Roman, Charlemagne pluseaza in apostazia deja instalata supranumindu-se:'' Charles, cel mai senin si calm Augustus (venerat), incoronat de catre Dumnezeu, mare si pacifist Imparat, guvernator al Imperiului Roman''.Dar Imperiul va primi din nou o ''rana de moarte'' si va fi divizat ,unificarea lui Charlemagne fiind doar temporara...

3. Al treilea imparat: Otto I, ‘' Marele Imparat ‘'

       Dupa moartea lui Charlemagne cel venerat, imperiul a fost impartit intre nepotii sai,si cu toate ca titlul imperial a continuat , imperiul s-a dezintegrat iar si a ramas slab si divizat pina la Otto cel Mare. (fig7)


         Noul imparat al popoarelor germanice a unit imperiul mai mult prin cuceriri. A primit titlul de Imparat Roman in anul 962 d.H. cind a fost incoronat de Papa Ioan al XII- lea. Aceasta marcheaza a treia din cele 7 resuscitari ale Imperiului Roman profetizate in Apocalipsa.

4.Al patrulea imparat: Charles V , ‘'peste al carui Imperiu soarele nu apune niciodata''

        Dupa iesirea lui Otto din scena, imperiul sau a ramas pentru aproape trei secole inainte sa apara ''rana de moarte'' si sa fie divizat iar. Dupa doua decade in care nu a avut imparat, Rudolph I de Habsburg devine ‘'Rege al Romanilor'' in 1273 d.H. - aceasta distinctie fiind folosita pentru cei care isi asumau tronul imperial, fara incoronarea oficiala a Bisericii Catolice, respectiv a Papei.

        Aceasta titulatura de rege al romanilor deschide drumul in 1508 catre cea de ‘'Imparat ales al romanilor''si inceteaza drumul catre investitura oficiala a Bisericii de la Roma. Unul singur a fost incoronat de catre Biserica Catolica in aceasta perioada : Charles V al casei de Habsburg in 1530 d.H. (toti alesii Imperiului Roman intre 1438 si 1740 au provenit din casa regala de Habsburg..) (fig8)

          De la tatal sau, Charles al V-lea a mostenit vastele posesiuni Habsburg, si anume Europa Centrala , Germania, Italia. De la mama sa , fiica a vestitilor monarhi Ferdinand si Isabella, el mosteneste Spania si posesiunile din America cea descoperita. O mostenire destul de subtantiala, nu? ...Conducind un Imperiu mai mare decit a fost in trecut Imperiul Roman antic, practic Charles al V-lea era cel mai puternic conducator de pe pamint la acea vreme.

         Determinat sa realizeze vechiul vis al Europei Unificate, regimul lui Charles al V-lea a fost al patrulea din seria profetita despre renasterea fiarei=Imperiul Roman unificat. Totusi, visul lui a avut destui opozanti la acea vreme : s-a luptat cu Franta, cu Imperiul Otoman al lui Suleiman Magnificul,cu Protestantii si chiar au fost animozitati cu papalitatea. El a abdicat in 1556, lasind posesiunea Spaniei fiului sau Philip al II-lea si Europa Centrala fratelui sau Ferdinand.

5 Al 5-lea imparat : Napoleon , rivalizand cu celebritatea lui Charlemagne

        Una din figurile cele mai cunoscute ale istoriei , Napoleon Bonaparte, a implinit a cincea resuscitare profetizata a fostului Imperiu Roman, cu aprobarea Bisericii Romano Catolice. Dupa cum nota si Will Durant, ‘' Napoleon visa sa rivalizeze cu Charlemagne in actiunile sale si sa uneasca Europa de Vest ...apoi sa urmeze linia lui Constantin cel Mare, cucerind Constantinopolul...si sa rivalizeze cu Alexandru cucerind India.''(Istoria Civilizatiilor, vol 11: Anii lui Napoleon). In varful puterii lui, conducea peste 70 milioane de oameni de-a lungul continentului european. (fig9)

          Nascut in insula mediteraneeana Corsica, Napoleon incepe sa-si faca un nume in contextul Revolutiei Franceze. Primind o educatie militara in Franta, el dovedeste rapid capabilitati militare geniale,si castiga campanie dupa campanie.

         Dar puterea militara nu era de ajuns pentru ai satisface ambitiile.

        In 1799 Napoleon se autopropulseaza in varful ierarhiei politice a Frantei.In 1804 se auto incoroneaza Imparat al Frantei, si mai tarziu in acelasi an a fost incoronat cu titulatura'' Imparatul Napoleon I ‘' de catre Papa Pius al II-lea la catedrala Notre Dame in Paris. Cuceririle sale militare ii permiteau sa conduca un vast teritoriu de la riul Elba pina la oceanul Atlantic, de asemenea peste Spania si teritoriile franceze din lumea noua: America.

        Napoleon avea ca tinta unificare intregii Europe sub un singur steag, al regimului sau. Totusi, planurile de a invada Anglia au esuat, flota lui fiind invinsa de cea a Amiralului Nelson in celebra batalie de la Trafalgar in 1805. In 1812 invazia lui Napoleon in Rusia s-a dovedit de asemenea dezastruoasa, , cu pierderea a mai mult de 500.000 de soldati. Fortat sa abdice de la tron, a fost trimis in exil in 1814.

        Cu Napoleon , a cincea resuscitare a unificarii vechiului Imperiu Roman a fost implinita conform profetiei. Dar aceasta nu a fost si ultima incercare imperialista de a reinfiinta si reunifica Europa.

6.Visele naziste ale Germaniei si ale Italiei din cel de-al doilea razboi mondial. A 6-a incercare de reinstaurare a Imperiului Roman si rana de moarte primita de Europa

         Germania, inainte de Napoleon, era formata din o multime de state mici germanice,fiecare avand propriul duce, print sau rege. Austria si Prusia erau dominante.In secolul al 19-lea , Otto von Bismarck al Prusiei a unificat majoritatea statuletelor germane sub dinastia de Hohenzollern, si avand aliati si in Austria.

         In 1870 ambele state ale Prusiei si Austriei luptau alaturi impotriva Frantei, iar in 1871 regele William(Wilhelm)al Prusiei este proclamat Imparat al Germaniei in palatul Versailles din Franta. Titulatura lui, de ‘'kaiser'', este luata direct din titulatura antica a imparatilor romani"' Caesar'' (Cezar, precum si in ruseste ‘'Czar'' citit Tar).

           Obsesia imparatilor/presedintilor de stat de vreo 2000 de ani incoace este aceeasi.Ei nu au decit un scop: Unificarea tuturor teritoriilor europene, si nu numai , cum era pe vremea lui Cezar , si obtinerea de recunoastere/venerare ''divina'' exact cum avea Cezarul. Inclusiv titulatura de Cezar ( Kaiser in germana) .

         Cita influenta asupra mintilor bolnave ale conducatorilor a avut acest Cezar Augustus , care a pus bazele primului Imperiu Roman acum peste 2000 de ani, cu cit patos dement il imita toti de 2 milenii incercand sa fie ca el , sa aiba autoritatea si puterea si intinderea pe care a avut-o candva marele Cezar, primul si originalul Cezar. La atit se limiteaza ''genialitatea'' liderilor din istoria ultimilor 2000 de ani, la copierea originalului Cezar. De ce oare?

         Pentru ca in spatele tuturor imperiilor dominatoare ,fie ca era vorbe de imperiul babilonian, medo-persian, grecesc sau roman , precum si a conducatorilor lor se afla aceleasi forte malefice, aceiasi ingeri cazuti despre care vorbea Apostolul Pavel in scrisoarea catre Efeseni ,capitol 6,12:'' Caci noi n-avem de luptat impotriva carnii si sangelui, ci impotriva capeteniilor, impotriva domniilor, impotriva stapanitorilor intunericului acestui veac, impotriva duhurilor rautatii care sunt in locurile ceresti.'' si profetul Daniel de asemenea a mentionat lupta ingerului Lui Dumnezeu impotriva acestor capetenii ale duhurilor rautatii,care sunt inspatele marilor imperii 10,13 ''Dar capetenia imparatiei Persiei mi-a stat impotriva douazeci si una de zile; si iata ca Mihail, una din capeteniile cele mai de seama, mi-a venit in ajutor, si am iesit biruitor acolo langa imparatii Persiei.'' si 10,20'' El mi-a zis: "Stii pentru ce am venit la tine? Acum ma intorc sa ma lupt impotriva capeteniei Persiei; si cand voi pleca, iata ca va veni capetenia Greciei!''

         Si daca marturia lor nu este de ajuns, la acestea se adauga relatarile patriarhului Enoh despre ''fiii neascultarii'', ingerii cazuti : '' Si erau cu totii doua sute , care au coborit in zilele lui Iared pe varful muntelui Hermon, si ei l-au numit muntele ‘'Hermon'' caci au jurat si s-au legat cu blestem pe acesta.''‘'Si acestea sunt numele capeteniilor lor...(vezi aici detalii) ''

         In Evanghelii este mentionat episodul in care ''stapinitorul acestui veac'' ,uzurpatorul, capetenia ingerilor cazuti ii face o oferta uluitoare Lui Isus Hristos pe cand se afla in pustiu: ''Diavolul L-a suit pe un munte înalt, I-a arătat într-o clipă toate împărăţiile pământului şi I-a zis: "Ţie Îţi voi da toată stăpânirea şi slava acestor împărăţii; căci mie îmi este dată şi o dau oricui voiesc. Dacă, dar, Te vei închina înaintea mea, toată va fi a Ta." ...

        Mai este nevoie de vreo lamurire suplimentara cine conduce aceasta lume? Si cine este ''stapinul uzurpator'' care se lauda inaintea Fiului Lui Dumnezeu ca are in mina toate imparatiile pamintului, toata conducerea politica, economica, financiara si militara a puterilor acestei lumi? O spune chiar el , este scris in Noul Testament, este repetat de Pavel, este confirmat de Daniel in vechiul testament, este reconfirmat de Enoh, este explicat in detaliu de Apostolul Ioan in Apocalipsa...

           In Apocalipsa de asemenea se face referire la fortele oculte, supranaturale, care sunt in spatele liderilor/marionetelor politice de-a lungul istoriei lumii ‘'Si balaurul cel mare, sarpele cel vechi,numit diavolul si satana, acela care inseala intreaga lume, a fost aruncat pe pamint(Apocalipsa 12:9)aceasta este forta supranaturala, oculta, nevazuta , din spatele marilor marionete care ‘'conduc'' din umbra politica oficiala la nivel global,si influenta lui enorma va fi din ce in ce mai pregnanta in lume spre sfarsitul ei. Aproape toata omenirea se va inchina lui in zilele din urma : Apocalipsa 13:4:''Si au inceput sa se inchine balaurului,pentru ca daduse puterea lui fiarei (imperiului roman-european renascut).'' In consecinta,oamenii vor proslavii imperiul : ' ' Si au inceput sa se inchine fiarei(imperiului) zicand:''Cine se poate asemana cu fiara, si cine se poate lupta cu ea?'' Imperiul si fortele intunecate din spatele lui vor parea de neoprit si de neinvins.

             Cu satan in umbra, acestei super-puteri geopolitice ‘'I s-a dat sa faca razboi cu sfintii, si sa-i biruiasca'' (13:7) omorind si persecutind credinciosii care il urmeaza pe Dumnezeu.Atit de mare va fi puterea acestui ultim imperiu, incit va domina cu autoritate asupra tuturor 13: 7'' Si i s-a dat stapinire peste orice semintie,peste orice popor,peste orice limba si peste orice neam ‘' ‘' Si toti locuitorii pamintului i se vor inchina, toti aceia al caror nume nu a fost scris, de la intemeierea lumii, in Cartea Vietii Mielului, care a fost injunghiat. Cine are urechi, sa auda!''(Apocalipsa 13:7)

          Unii ar putea spune: bine bine, dar ce legatura are Biblia cu politica? Ce treaba are politica si Dumnezeu? Pai este evident ca politica imperiilor si a celor ce le conduc din umbra este in opozitie directa cu vointa Lui Dumnezeu, cu ''politica'' Lui Dumnezeu de guvernare a acestui univers.

          Asa a fost de la inceput, din Geneza , totul are legatura cu politica militara, financiara si economica fiindca aceasta politica dicteaza soarta omenirii in general si a fiecarui om in particular .De ce se incearca reunificarea vechilor imperii de atitea milenii si cu costul a milioane de vieti omenesti? Ce putere trebuie sa fie unificata, globalizata , strinsa ca o menghina asupra omenirii intregi pentru a dainui forta ei asupra fiecarui om? Raspunsul despre politica imperiilor si scopul acestora il da insusi Isus Hristos ,in Luca , capitol 2 ,23''"Cum poate Satana să scoată afară pe Satana? Dacă o împărăţie este dezbinată împotriva ei înseşi, împărăţia aceea nu poate dăinui. Şi dacă o casă este dezbinată împotriva ei înseşi, casa aceea nu poate dăinui.Tot astfel, dacă Satana se răscoală împotriva lui însuşi este dezbinat şi nu poate dăinui, ci s-a isprăvit cu el.''
        Revenim la cele doua razboaie mondiale de instaurare si reunificare a imperiului roman (Reich, in viziunea germana)

          Otto cel Mare punea bazele primului imperiu German: Primul Reich (primul imperiu).

          Acum, sub Wilhelm Germania cunoaste cel de-al doilea Reich.

          Visul Germaniei de a avea un imperiu si mai mare duce inevitabil la si mai mult razboi.Fiara trebuia readusa in scena conform profetiei.

          In 1914 incepe Primul Razboi Mondial , o conflagratie care a ucis milioane de oameni si a transformat fata Europei. Dar , dupa ce razboiul a luat sfarsit 4 ani mai tarziu, problemele majore au amas aceleasi. Setea de putere si teritorii ale Germaniei nu putea fi oprita. (fig.10)

             In anii urmatori doua noi figuri politico-militare isi unesc interesul de reinstaurare a Imperiului Roman si de unire a Europei prin razboi: Benito Mussolini in Italia si adolf hitler in Germania. Acesti doi dictatori scelerati semneaza un acord comun pentru a avea legitimitate in actiunile lor fasciste de ‘'reunificare a Imperiului Roman= Europa Unita''

          Declarind reaparitia Imperiului Roman, Mussolini formeaza o alianta cu Hitler , construind asa zisa AXA Roma-Berlin .

        Adolf Hitler proclama cu mandrie Germania ‘' al treilea REICH'' avand in vedere stabilirea unui nou Imperiu German care sa rivalizeze in marime si importanta cu fostul imperiu german al lui Otto cel Mare existent cu 1000 de ani inainte. Astfel, a sasea resuscitare a vechiului Imperiu Roman din cele 7 profetizate era pe cale sa se desfasoare.

        Din 1939 pina in 1945 Aliatii si AXA s-au luptat in cel de-al Doilea Razboi Mondial, insangerand Europa, Africa (fostul imperiu Roman antic avea teritorii incklusiv in Africa, pe tarmul Mediteranei), Asia si oceanul Atlantic si Pacific.

          Visul Germaniei de a unifica Europa cu forta sub steagul ei , de a reinstaura Imperiul , a costat lumea intreaga un numar de vieti omenesti inspaimintator: circa 100 milioane de oameni au murit in cel de-al doilea razboi mondial.Europa era distrusa complet, era din nou in ruine .

Back to the future:

        Dupa haosul si distrugerile cauzate de cel de-al Doilea Razboi mondial, era de neimaginat ca Europa se va ridica din nou din propria-i cenusa. Orasele ei bombardate erau scrum si moloz,infrastructura nu mai exista,economia era ca si inexistenta,si milioane de oameni erau morti , raniti si bolnavi, suferinzi de malnutritie si alte boli.

          Cu toate acestea, Europa se ridica iar. Statele membre ale Uniunii Europene au crescut ca numar,Europa unificata devenind cea mai mare economie mondiala.Are propriul presedinte si minister de externe.Dezvolta rapid politici globale care sa ii intareasca puterea economica, iar cea militara ii urmeaza cu rapiditate.

Dar inca nu este ceea ce va fi..

            Ne reintoarcem la Apocalipsa 17 ,verset 6'': 8. Fiara pe care ai văzut-o era, şi nu mai este. Ea are să se ridice din Adânc şi are să se ducă la pierzare. Şi locuitorii pământului, ale căror nume n-au fost scrise de la întemeierea lumii în Cartea Vieţii, se vor mira când vor vedea că fiara era, nu mai este, şi va veni. ‘'

Ce vrea sa insemne?

            Parcurgnad traseul istoric al civilizatiei europene,putem intelege astfel cum un imperiu poate sa fi existat in trecut, apoi sa dispara, apoi sa reapara in diferite forme. De fapt, fiara, simbolul Imperiului,''a fost, si nu mai este,si va veni ‘' adica fostul Imperiul Roman nu mai exista astazi in forma in care exista in trecut, dar va fi restaurat si reinstalat in viitor.

          ‘'Era'' semnifica existenta lui in trecut, ‘' nu mai este'' semnifica inexistenta lui in acest moment si totusi'' va veni ‘' ramasitele lui vor fi unificate sub curenta Uniune Europeana, si'' se va ridica din Adanc'' ceea ce subliniaza reaparitia lui la viata intr-un viitor apropiat.

          Apocalipsa 17 , 10 a profetit despre faptul ca vor fi 7 regi/imparati/lideri care vor incerca reunificarea si reinstaurarea imperiului(fiarei) cu ajutorul ‘'prostituatei''ce sta deasupra, a Bisericii apostate catolice.

           Istoricii confirma aceste resuscitari pe care le-am enumerat mai sus, cu ajutorul Papalitatii. S-a intimplat de sase ori pina acum. A saptea oara se va intimpla intr-un viitor apropiat, cand Insusi Isus Hristos va reveni pe pamint si va distruge definitiv aceasta hidra monstruoasa ce nu a ezitat niciodata in istorie sa-si sacrifice populatia pentru setea ei de putere si de opresiune.

          In 1957 sase natiuni vestice europene: Germania de vest,Franta, Italia,Olanda,Luxemburg si Belgia au cazut de acord sa creeze Comunitatea Economica Europeana prin tratatul de la ..de unde altundeva decit de la Roma!

              Acest prim pas a deschis drumul catre adevaratul interes care este de fapt nu doar de trading economic, ci de reunificare a Europei , toate teritoriile ‘'fiarei'' Imperiul antic Roman trebuind sa fie alipite si contopite conform profetiei. Dar cum fierul si lutul nu se lipesc niciodata, va fi doar in aparenta aceasta alipire fortata.

         Daca prin razboaie si masacre nu au reusit, acum s-au gasit alte cai mai..subliminale interes economic, interes strategic de ‘'aparare'' , interes pentru ‘'libera circulatie'' si altele asemenea..

         Paul Henry Spark, former sceretary-general al NATO , a marcat acel pas de unificare al Europei in 1957 intr-o declaratie la BBC ‘' Ne-am simtit precum Romanii in acele zile...eram constienti ca reconstruim Imperiul Roman inca o data !''

         Visul de secole al Europei de a fi unificata, desi inainteaza destul de incet, totusi o face cu pasi siguri , si cu toate ca inca nu a ajuns in forma finala dorita, aceasta uniune europeana va deveni o superputere globala care va domina toata lumea.

         Din nou, Apocalipsa 17: 12,-13 ne spune despre alianta celor ‘'10 regi ‘' -care astazi se refera la presedinti, care vor da intreaga lor putere si autoritate ‘'fiarei''(imperiului)in uniunea finala a natiunilor sub o singura guvernare: Presedentia UE : '' 12. Cele zece coarne pe care le-ai văzut sunt zece împăraţi, care n-au primit încă împărăţia, ci vor primi putere împărătească timp de un ceas împreună cu fiara. 13. Toţi au acelaşi gând şi dau fiarei puterea şi stăpânirea lor.''

         Versetul urmator clarifica vremurile pentru implinirea acestei profetii: ‘' 14. Ei se vor război cu Mielul; dar Mielul îi va birui, pentru că El este Domnul domnilor şi Împăratul împăraţilor. Şi cei chemaţi, aleşi şi credincioşi, care sunt cu El, de asemenea, îi vor birui."

        Isus Hristos se va reintoarce dupa ce profetia celor 10 regi care isi vor da toata autoritatea si puterea lor ‘'fiarei'' si noua super-putere mondiala va fi instaurata. Dupa cum evolueaza lucrurile in cadrul UE, nu va mai trece foarte mult timp pina acest deziderat va fi implinit, si puterea prezidentiala & a guvernelor tarilor membre va fi subordonata total puterii guvernarii UE . Pare fantezist,dar la fel parea si acum 20 de ani libera circulatie prin Europa, dreptul la munca etc. Astazi, e ceva banal.

        La fel de banal va fi si cu subordonarea totala a guvernarilor tarilor membre catre conducerea UE din punct de vedere politic&legislativ, subordonarea financiar-economica catre Banca Mondiala si FMI , subordonarea militara catre NATO. Nu sunt ipoteze science-fiction, sunt stiri si evenimente ce se desfasoara acum, astazi ,pe canalele de stiri & media , aproape ca nu exista emisiune de stiri sau talkshow fara dezbateri politico-financiaro- legislative despre noile conditii impuse ba de Bruxelles, ba de Strassbourg, ba de NATO, ori de FMI sau Banca Mondiala, carora trebuie sa ne supunem, de la mare la mic. Altfel, ne pasc represaliile . Cit va mai fi pina la supunerea totala?

Dar unde este America in profetie ?

         America este relativ noua pe harta geo-politica a istoriei lumii ,de aceea a si fost numita ''lumea noua'' . Lumea veche, Europa, are niste mii de ani in spate,de istorie .

       Prin 1507 cartograful german Martin Waldseemüller edita o harta a lumii in care numea tinuturile din Emisfera Vestica a globului ''America'' , dupa exploratorul italian si cartograf Amerigo Vespucci .

          Coloniile britanice au folosit acest nume prima data in Declaratia de Independenta ''a celor 13 State Unite ale Americii'' la 4 iulie 1776 .

           Apocalipsa 13,11.''Apoi am văzut ridicându-se din pământ(lumea noua) o altă fiară(America), ce avea două coarne ca ale unui miel şi vorbea ca un balaur.''

          Daca la inceput America era asemenea unui ''miel'' bland si linistit, preocupat de drepturile , libertatea si prosperitatea cetatenilor sai , rapid in numai 200 de ani a inceput sa vorbeasca precum un ''balaur'' datorita puterii economice si mai ales militare, ajungand nr 1 in lume la acest capitol. :
12.'' Ea lucra cu toată puterea fiarei dintâi înaintea ei şi făcea ca pământul şi locuitorii lui să se închine fiarei dintâi(Europa), a cărei rană de moarte fusese vindecată.

13.'' Săvârşea semne mari, până acolo că făcea chiar să se coboare foc din cer pe pământ în faţa oamenilor.''

           ''Foc din cer pe pamint''... sa amintim numai de puterea de foc rachetelor ce le pot lansa de la sol, de pe avioane de lupta,portavioane sau din submarine? De parjolirile cu napalm in razboiul cu Vietnamul, sau de zecile de mii de rachete folosite in Iraq, Afganistan, Golf? sau de bombele atomice de la Hiroshima si Nagasaki ce au ars instantaneu sute de mii de oameni? ''Minuni mari '' ale tehnologiei de varf militare ,ce le confera statutul de ''balaur'' de care se teme orice alta natiune . Si altii au acum rachete nucleare, insa doar America le-a folosit impotriva altui popor, deci profetia ''Săvârşea semne mari, până acolo că făcea chiar să se coboare foc din cer pe pământ în faţa oamenilor.''se refera direct la America.

          Revenind la Europa, ca fapt divers mentionam ca in 1563 Pieter Brueghel cel batran a pictat ''Turnul Babel'' ,inspirat de episodul din Geneza, in care oamenii dupa potop ,in loc sa urmeze sfatul lui Dumnezeu sa se imprastie pe toata suprafata pamantului sa-l populeze, s-au oprit in campia Sinear si s-au hotarit sa ridice un turn inalt pina la Cer, sa ''isi faca un nume'' :'' Tot pământul avea o singură limbă şi aceleaşi cuvinte. Pornind ei înspre răsărit, au dat peste o câmpie în ţara Şinear; şi au descălecat acolo.Şi au zis unul către altul: "Haidem! să facem cărămizi şi să le ardem bine în foc." Şi cărămida le-a ţinut loc de piatră, iar smoala le-a ţinut loc de var. Şi au mai zis: "Haidem! să ne zidim o cetate şi un turn al cărui vârf să atingă cerul şi să ne facem un nume, ca să nu fim împrăştiaţi pe toată faţa pământului!" Domnul S-a coborât să vadă cetatea şi turnul pe care-l zideau fiii oamenilor. Şi Domnul a zis: "Iată, ei sunt un singur popor şi toţi au aceeaşi limbă; şi iată de ce s-au apucat; acum nimic nu i-ar împiedica să facă tot ce şi-au pus în gând. Haidem! să Ne coborâm şi să le încurcăm acolo limba, ca să nu-şi mai înţeleagă vorba unii altora!" Şi Domnul i-a împrăştiat de acolo pe toată faţa pământului; aşa că au încetat să zidească cetatea. De aceea cetatea a fost numită Babel, căci acolo a încurcat Domnul limba întregului pământ, şi de acolo i-a împrăştiat Domnul pe toată faţa pământului.''

          Astazi, arhitectura Parlamentului European este copiata fidel dupa pictura lui Brueghel (fig 11):


           Coincidenta? Nicidecum. Logica acestei simbolistici este de a recrea ''Casa Europei'' sau ''Turnul Europei'' dupa modelul din Geneza. Mai jos puteti vedea un poster editat de UE ,pentru promovarea misiunii lor intitulata nici mai mult nici mai putin decit :'' EUROPA:  MULTE LIMBI, O SINGURA VOCE !'' cu trimitere directa la Turnul Babel din Geneza...(fig12)

          Un afront adus lui Dumnezeu acum citeva mii de ani, este folosit ca simbolistica pentru renasterea noului Imperiu Roman European modern...

        O alta precizare ''nesemnificativa'': stelele-pentagrame ale steagului UE din poster sunt orientate cu varful in jos , simbolistica des folosita in ocultism ...

         Dupa cum istoria a aratat , Imperiul Roman a apus, a reaparut si a cazut iar, de mai multe ori in trecut.

         Putem fi siguri ca va fi resuscitat inca o data, cu o putere si tarie nemaiintalnita, dar dorintele-i asupritoare,de acaparare,supunere si distrugere a oamenilor va fi spulberata de Piatra care il va sfarima intocmai ca in visul profetic avut de Nebucadnezar, imparatul primului imperiu babilonian, si explicat pe larg de catre Daniel in textul Vechiului Testament, cat si de Apostolul Ioan in Apocalipsa Noului Testament.

          Acestea sunt evenimentele principale pe care profetiile Biblice focuseaza atentia referitor la vremurile din urma ale sfarsitului domniei oamenilor peste oameni, si a instaurarii Imperiului Mesianic al Lui Isus Hristos, de pace si viata vesnica pentru toti cei care cred in Numele Lui si in Jertfa Lui pentru pacatele noastre, pe care le-a spalat cu Insasi singele Lui:

Apocalipsa 22, 7"Şi iată, Eu vin curând! - Ferice de cel ce păzeşte cuvintele profetiei din cartea aceasta!"

"Eu vin curând; şi răsplata Mea este cu Mine, ca să dau fiecăruia după fapta lui.''

1, 8 "Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul", zice Domnul Dumnezeu, "Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Cel Atotputernic."

2 comentarii:

  1. este adevarat tot ce este postat aici! cine citeste sa ia seama la tot sa se pocaiasca si sa se intoarca la DOMNUL DUMNEZEU IN ISUS HRISTOS DOMNUL CEL CE VINE ! AMIN

    RăspundețiȘtergere
  2. Emanuel: Draga Ion, cand cele trei elemente nu se inteleg inseamna ca undeva exista sau a existat placere trupeasca neplacuta lui Dumnezeu (fumat, alcool, droguri, alimentatie sau odihna necorespunzatoare etc, etc ) Nu e vorba de pedeapsa, e vorba de impacarea cu Domnul, rugaciune si iertarea pacatelor. Cel ce traieste in voia lui Dumnezeu nu poate sa tina separat cele 3 elemente alei efemerei existente a omului pe pamant. In final, si asta e valabil pentru toti oamneii, plata pacatului este moartea. Ce urmeaza dupa ea e descompunerea corpului si intoarcerea lui in tarana din care a fost si Adam plamadit.

    RăspundețiȘtergere