duminică, 10 iulie 2011

CUTREMUR IN JAPONIA, CORSICA, NOUA ZEELANDA - IULIE 2011

       Cutremurele din Japonia si Noua Zeelanda se tin lant, dar nu numai Japonia este leganata de cutremure ci si Insula Corsica din Mediterana. 
24 iunie 2011 :  Un cutremur puternic, cu magnitudinea de 7,4 s-a produs joi seara în insulele Aleutine, situate la vest de Alaska, a anunţat institutul american de geofizică USGS citat de Mediafax.

Pentru moment, nu există informaţii despre victime sau pagube materiale.
      Centrul de alertă pentru tsunami din Alaska şi coasta occidentală americană (WCATWC) a lansat un avertisment, cerându-le persoanelor care locuiesc pe coastă să se "deplaseze imediat spre interior, în zonele înalte şi să stea departe de toate porturile şi braţele mării".

      7 iulie 2011: Un sesism puternic a fost resimțit joi seară în insula Corsica din Marea Mediterană și în Marsilia, notează AFP. Potrivit sursei precizate, cutremurul nu a provocat victime și nici pagube materiale.
        Epicentrul cutremurului a fost localizat în mare, la 100 kilometri vest de Ajaccio și a avut loc la ora 21:21 (22:21 ora României).
Potrivit biroului central seismologic francez din Strasbourg, cutremurul a fost resimțit în toată Corsica, însă în Marsilia doar în aproprierea litoralului.
        7 iulie 2011:  Un seism cu magnitudinea de 7,8 s-a produs joi dimineaţă în Oceanul Pacific, în apropierea Insulelor Kermadec. A fost emisă o alertă de tsunami pentru Noua Zeelandă şi Tonga, care ulterior a fost anulată, anunţă Centrul pentru alerte de tsunami din Pacific, citat de postul australian ABC
        8 iulie 2011:  Un cutremur cu magnitudinea 7,1 s-a produs, în largul coastelor de nord-est ale Japoniei, determinând autorităţile să emită, pentru scurt timp, un avertisment de tsunami. Seismul a avut loc la ora locală 9:57 (3:57, ora României), la o adâncime de 10 kilometri, în aceeaşi regiune a Oceanului Pacific unde s-a produs şi cutremurul cu magnitudinea 9 din 11 martie.
          Iniţial, autorităţile au emis avertisment de tsunami, afirmând că este posibil ca un val cu o înălţime maximă de 50 de centimetri să ajungă în prefecturile Iwate, Miyagi şi Fukushima. Avertismentul a fost ridicat după două ore, după ce în porturile Ofunato (prefectura Iwate) şi Soma (prefectura Fukushima) au fost înregistrate valuri cu înălţimea de 10 centimetri.
           Compania de electricitate Tokyo Electric Power (TEPCO), care administrează centrala nucleară de la Fukushima, grav avariată de cutremurul urmat de tsunami din 11 martie, a anunţat că nu a înregistrat noi incidente după seism, relatează AFP, citată de Mediafax. "Efectuăm verificări, dar procesul de răcire a reactoarelor se desfăşoară în continuare", a declarat un purtător de cuvânt.

           29 iunie 2011: Un mexican a postat pe internet un videoclip în care este surprins pe cer un obiect neidentificat în cădere. Cu cât bărbatul mărește imaginea, cu atât se poate vede mai clar un obiect ciudat care lasă în urmă flăcări, notează The Telegraph.

         După ce filmulețul de 1 minut a apărut pe YouTube, un utilizator a declarat că ar fi văzut același obiect pe 29 iunie în Grecia, la ora 23:00.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu