miercuri, 12 ianuarie 2011

TRAIM IN EPOCA RISIPEI

         Tone de gunoi format din sticla, plastic metal si hartie deci sticla, gaz, petrol, minereuri metalifere si paduri pierdute pentru totdeauna chiar daca rezervele Terrei sunt limitate si in curs de epuizare.
        Tone de mancare neconsumata si aruncata, apa potabila risipita deci munca zadarnica din partea mamelor sau sotiilor noastre chiar daca peste 40% din populatia Terrei rabda foame zilnic sau duc lipsa de apa.
        Tone de haine, obiecte de uz casnic, mobilier, tamplarie dezafectata, cumparate degeaba, pe care nu le folosim "sa nu se strice" sau sunt de unica folosinta datorita calitatii precare (gasiti voi exemple ca eu am gasit unul: si-a luat sotia o fusta galbena cu negru iar dupa prima purtare si spalare a devenit de o culoare nedefinita ce apartine spectrului maroniu spalacit si gata cu ea: la gunoi) deci o mare risipa chiar daca multe din acestea s-ar putea recicla
        Tone de combustibil ars degeaba in masini tunate sau netunate destinate plimbarilor plimbaretilor care confunda masina cu aspiratorul (de femei) chiar daca unii ar aduce plusvaloare daca ar avea o masina
        Si multe alte exemple pe care va rog sa le adaugati.........

       Dupa aceasta faceti un calcul sumar sa vedeti cati bani se duc din munca si salariul dumneavoastra LA GUNOI si o sa va ingroziti.

Concluzii
1. Statele lumii ar trebui sa adopte legi severe privind reciclarea si regimul ambalajelor
2. Evitati cumparaturile inutile sau supradimensionate pentru ca ele vor ajunge sa fie aruncate.
3. Gatiti doar cat mancati si inainte de a arunca mancarea ganditi-va ca in alte colturi ale planetei oamenii mor de foame sau ca generatiile trecute hraneau animalele domestice cu aceasta mancare.
4. Folositi mersul pe jos sau cu bicicleta. Este gratis si sanatos.
5. Respectati sincer munca gunoierilor (indiferent de etnia lor) pentru ca fara ei ne-am umple de pureci, paduchi, soareci si sobolani, boli etc, ne-am ingropa de vii pe strazi in mormane de gunoi. (Vezi imaginile din Haiti si compara-le cu cele din Pata Rat Cluj)

1. Haiti dupa cutremur , cand sistemul de salubrizare a clacat.
2. Pata Rat - Tomberonul de gunoi al Clujului

Ce ar vrea Dumnezeu? El ar vrea sa traim in armonie cu natura, sa ne integram in natura si sa facem parte din ea cu toata fiinta noastra, sa o simtim sa o respectam si sa o ocrotim:
3. Gradina Botanica din Cluj-Napoca - a doua cea mai frumoasa gradina din Europa. Daca Treceti prin Cluj nu o ratati indiferent de anotimp.

IUBIND NATURA, IUBIM CREATIA LUI DUMNEZEU, DECI IL IUBIM PE DUMNEZEU !
IUBITI SI VOI NATURA CU GANDUL CU VORBA SI CU FAPTA !
DUMNEZEU SA NE BINECUVANTEZE, AMIN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu