marți, 22 februarie 2011

RELIGIA SI DEZVOLTAREA ECONOMICA

          Religia unei tari afecteaza in mod direct gradul acesteia de dezvoltare. Intr-o emisiune la tv  academicianul Razvan Teodorescu explica cum religia unei natii influenteaza in mod direct nivelul de trai al cetatenilor. Rationamentul este simplu: cu cat religia tarii este mai arhaica si mai putin reformata, cu atat tara o duce mai prost din punct de vedere economic.
Foto: Asa cred ei, dar sunt saraci in tara bogata (momentan, caci pe viitor vor fi si mai saraci) 
           Dar sa vorbim concret. Cele mai sarace tari sunt cele islamice. Religia profetului Mahomed este una dintre cele mai putin reformate sau readaptate culte. Acolo vedem femeile acoperite cu val din cap pana in picioare ca sa nu atraga privirile barbatilor. Tarile arabe sunt sarace desi au o mare parte din petrolul de pe Terra. Titeiul este gestionat („furat”) de americani (vezi cazul Irak) sau este exploatat de un grup de seici foarte bogati (vezi Arabia Saudita).
Aur, lux si opulenta in biserica ortodoxa
Aberatii crestin ortodox-comerciale

Avertizare pentru oamenii fiarei

La pupat si inchinat la obiecte.........

          Dupa islam vine crestinismul de tip ortodox. Acesta este majoritar în Rusia, Ucraina, România, Bulgaria, Serbia – tari care sunt dintre cele mai sarace din Europa. Si Grecia este o tara ortodoxa – o tara in care criza economica a atins cotele cele mai inalte.
           Mai bine ca si ortodosci stau catolicii, un cult care a fost reformat de-a lungul timpului. Acesta este majoritar in Franta, Italia, Spania, Portugalia, America latina. Acolo unde catolicismul a fost reformat pe filiera calvina sau luterana (protestanti sau neoprotestanti) nivelul de trai este si mai ridicat: Germania, Norvegia, Suedia, Finlanda, SUA…
Interior dintr-o biserica reformata / protestanta
         Ce concluzii putem sa tragem:
- Pe langa faptul ca impune inerentii „ochelari de cal” o religie poate sa condamne un popor la saracie sau la un nivel de trai scazut.
- Cu cat o religie a fost mai putin reformata dea lungul timpului cu atat cetatenii care cred in ea o duc mai prost.
- Nivelul etico-moral promovat de cultele reformiste are consecinte directe in crearea unui tip de om activ, fericit, optimist, altruist si iubitor de Dumnezeu care este mai prosper.
- Biserica si religia afecteaza din pacate mult mai mult decat ne inchipuim viata noastra de zi cu zi pentru ca traim intr-o lume construita de arhitecti care se numesc: papi, imami, ayatolahi, episcopi, arhiepiscopi, mitropoliti, preoti, preainalti, preasfintiti, inaltpreasfintiti etc, etc, a caror gheare acaparatoare conduc din umbra statul.
- Religia poate sa faca un om contemplativ, inactiv, indolent, superficial, chiar lenes sau comod – vezi ortodoxismul din Romania, Grecia, Bulgaria, Ucraina, Moldova, Rusia; sau poate sa-l faca pe om cu initiativa, activ, intreprinzator, cu constiinta civica si mai responsabil – protestantismul din SUA, Germania, tarile scandinave.
            În scurta analiza trebuie sa mai amintim budhismul, hinduismul si iudaismul. Putem spune că budistii (China) si hindusii (India) sunt destul de slab dezvoltati in vreme ce evreii au un nivel de trai mai ridicat. Nu trebuie sa uitam ca o parte a oligarhiei mondiale care detine cei mai multi bani sunt de origine evrei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu