luni, 31 decembrie 2012

CUM STERG CONTUL DE FACEBOOK ?

Inainte de toate va dau cateva argumente pentru care a sterge contul de facebook este un moment crucial si eliberator in viata dumneavoastra. In psihologia umana exista doar doua sentimente : IUBIREA SI FRICA  Iubirea e de la Dumnezeu in timp ce frica e de la diavol si ea genereaza toate relele din lume.  Iata motivele:
1. Facebook iti pune viata pe tava unor persoane necunoscute. Familia ta, parerile tale, optiunile despre viata, societate, politica, religie, etnie, toate devin vizibile si pot sa lase loc de :invidii, comentarii denaturate, urmariri, santaje, izolari, refuzuri (de angajare spre exemplu) etc
2. E un pacat echivalent cu laudarosenia atunci cand iti expui viata in termeni roz si afisezi poze care de fapt nu fac altceva dcat sa starnesca invidii
3. Facebook e mai mult o retea de sexualizare decat de socializare. Cand iti afisezi poze mai deocheate te-ai gandit vreodata ca ti le poate vedea oricine? Nu intru in amanunte de setari ale contului facebook dar vreau sa va spun ca absolut oricine poate sa le vada ( cu un ID fals la care dai accept). Aici fac o mica paranteza: niste prieteni vin la tine si tu vrei sa le arati niste poze listate din vacanta la mare. Prima reactie este ca vrei sa scoti din teancul de poze niste poze mai deocheate de pe plaja sau de la dus pe care tu nu ai dori sa le vada. De ce pe facebook le postezi si in realitate esti pudica sau pudic?
4. Problema utilizarii facebook pentru minori. Practic orice om care stie sa-si creeze un cont poate s-o faca indiferent de varsta. Facebook este o ocazie excelenta de flirt a pedofililor.
5. Facebook iti ocupa timpul zilnic in care ai putea sa comunici direct - verbal cu persoana draga, dar preferi sa stai in fata calculatorului si sa iti casti ochii la problemele, vorbele de "duh","impresiile"naive si puerile, imaginile, pozele unor persoane cu care n-ai de fapt nici o treaba.
6. Facebook este un motiv de generare a FRICII - sentiment negativ care genereaza la randul sau GELOZIA . In lume milioane de divorturi au la baza flirturi depistate pe facebook. Intreaba-te : Daca ai postat ceva sau ai dat un comentariu n-ai stat cu gandul la: "Care va fi reactia?" Ce rost are sa-ti risipesti energia pe ganduri si postari aiurea. Traieste real, traieste in spatiul si cu oamenii din jurul tau fizic nu virtual !!!
7. Opiniile tale expuse public dar si in cercul rstrans de prieteni pot fi daunatoare: OH, asta e cu PDL...!!!, OH, asta e pocait.... !!!. Oh, la asta ii plac manelele.... !!! Asta e mare smecher.... si in final vei primi o eticheta: ESTI ..... SI NU TE MAI ANGAJEZ...TI-AM VAZUT FABOKUL SI M-AM L;AMURIT
8. Facebook te inregimenteaza la o civilizatie de care de fapt nu ai nevoie. Intri practic in TARA CELOR CONTROLATI de buna voie si nesilit de nimeni.
Argumentele pot continua dar ma opresc aici. A voastra e decizia si nu a mea. Daca vrei sa scapi fa-o acum . ELIBEREAZA-TE ELIBEREAZA-TE SI GUSTA FERICIREA RELATIILOR ADEVARATE, DIRECTE, REALE CU PRIETENI, RUDE, CUNOSTINTE . ELIBEREAZA-TI VIATA DE VIRUSUL CARE ITI MANANCA TIMPUL, LINISTEA SI FERICIREA, ADICA FACEBOOK. STERGE-TI CONTUL ACUM !!!!.

PASII DE URMAT::
1. Intra in contul tau. (pe numele tau nu pe Acasa)
2. Intra in jurnalul de activitati
3. Seteaza de sus View All Posts
4. Acum incepe eliberarea:, practic are loc o stergere din serverul facebook.  Incepe sa stergi pozitie cu pozitie, poze, likeuri, comentarii, postari, accept de prietenii, etc (Asta poate sa dureze de la cateva ore pana la cateva zile dar merita, depinde de volumul activitatii tale) Sunt chestii care nu le poti sterge cum ar fi participarea la unele sondaje care deja s-au incheiat
5. Dupa ce te asiguri ca ai sters tot ce puteai din jurnalul de activitati (Nu uita ,ca sa nu-ti scape nimic seteaza la View : All Posts)
6. Verifica inca o data daca mai ai prieteni in lista si fotofrafii. Sterge tot cu ajutorul optiunilor de stergere.
7. Intra in setarile contului si sterge sau modifica toate datele personale, inclusiv numele contului de facebook pe care il vei modifica aiurea cu un nume ipotetic.
8. Verifica daca a mai ramas ceva prin cont si daca nu intra si dezactiveaza-ti contul. Nu uita ca daca il vei mai accesa el se va reactiva dar gol-golut.
9. Fa o verificare de la un prieten sa te vizualzeze din contul lui si asigura-te ca ai disparut complet. Mai fa o verificare pe google cu numele tau si vei vedea ca iti apare noua denumire a contului asa cum ai modificat-o (asta ca sa te convingi cat de parsiv e internetul, dar mai ales facebook)
10. RABDARE SI SUCCES PENTRU ELIBERAREA DE FACEBOOK !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu