sâmbătă, 21 mai 2011

STRESS ZILNIC - UNDE E DUMNEZEU, UNDE E BIBLIA, UNDE E ISUS ?

De ce ducem o viata asa de complicata?. Pentru ca ne-o complicam singuri.

        Sa facem radiografia unei zile normale si vom vedea cum ne complicam singuri viata. Ne trezim dimineata. Multi au tendinta de a deschide televizorul sau de a porni radioul.(dependenta = pacat) Acesta ne bombardeaza cu stiri care mai de care mai sinistre: accidente, razii ale politiei, fapte de coruptie, zodiac pagan (astrologie=pacat), avertizari meteo alarmante si alte minunatii. Astea toate ne perturba linistea sufleteasca inca de la primele ore ale diminetii. Unii isi fumeaza tigarile la cafeluta de dimineata (dependenta=pacat). Nu discutam cu sotia sau sotul, nu discutam cu copiii (neglijarea familiei=pacat), privim si ascultam in neant aceste informatii care ne incarca negativ inca de la inceputul zilei.

            Mergem la serviciu. Pe drum avem doua variante. Daca mergem cu masina ne enervam in trafic si mai zicem cate una (injurii=pacat) sau mergem cu mijloacele de transport in comun unde urechile ne aud tot felul de expresii ale calatorilor care ne intriga si ne indispun (nu luam atitudine pentru ca nu e treaba noastra=pacat).

           Ajungem la serviciu. Acolo ne asteapta o multime de probleme pe care nu le cunosteam cu o zi inainte. Deschide calculatorul, deschide e-mailul, pune telefonul la vedere sa-l auzi in caz ca suna. Ah, suna telefonul. Ce faci? Te-ai trezit? Da, de mult, sunt la serviciu! Te-am sunat sa te intreb cand imi trimiti si mie documentele alea. Si altfel ce mai faci? Bine, cu munca. Si eu cu munca…… Bla Bla Bla. Deschid programul in care lucrez si imi incep in sfarsit munca. Suna iar telefonul: Salut, sti m-am gandit ca ar fi bine daca as scrie asa in raportul cutare, tu ce zici? Care raport? Cum care raport, ala pe care trebuie sa-l predam pana la ora 12! Pai cum, tu nu ti-ai deschis e-mailul, n-ai vazut ca trebuie predat un raport? ….Bla Bla Bla

                Si uite asa ne trec toate transpiratiile ca in 15 minute trebuie sa trimitem un raport la “sefi” in care trebuie sa scriem ceva orice dar sa fie pagina plina. Oricum nu o citeste nimeni dar ea trebuie sa existe la dosar in caz ca…..Bla Bla Bla.

              Scriem raportul, bineinteles cu copy/paste, doar nu suntem nebuni sa ne stoarcem creierii deja obositi. Listam o ciorna, nu e buna, se blocheaza imprimanta sau se termina cartusul sau nu e sefuletul sa ne puna semnatura si stampila. Mai cade si internetul dar in final rezolvam. Unii dintre noi, linistiti ca stresul a trecut isi aprind o tigara si isi iau de la automat o cafeluta – cafeluta de la serviciu. Dar nu realizeaza ca de fapt ei nu au muncit deloc pana acum. Nu au adus nici o plusvaloare si e ora 12.Timpul trece si printre picaturi mai muncim efectiv ceea ce avem de facut conform fisei postului. Daca nu ne ajunge timpul exista si dupaamieze cu ore suplimentare, sambata, sau chiar duminica, ca doar ce-om face in acele zile, ca la biserica oricum nu mergem. Dupa o zi de munca in care suna telefonul de zeci de ori ne simtim epuizati. Telefoane de genul : Sa vezi ce-am patit….. Vezi ca la Kaufland sunt niste oferte super….. Am avut pana…. M-a amendat politia…. Avem paine? (pai sigur, daca n-am discutat dimineata, n-avem de unde sa stim).

              Se termina programul. Venim spre casa epuizati psihic. Ce facem acasa? Mancam si pornim televizorul. Plictisela maxima!!! Hai sa iesim! Unde? E deja tarziu. Ne uitam in frigider si mancarea de alaltaieri s-a stricat pentru ca n-am mancat-o. Ieri am venit tarziu de la serviciu si am ciugulit ceva prin oras. O aruncam. Ce facem pe maine?

                Si uite asa trece ziua oamenilor din lume. Credeti ca asa putem fi fericiti? Ducem o viata irosita. UNDE E DUMNEZEU? Si nemiram ca murim tineri? Ne miram ca devenim sclavii caselor, masinilor, telefoanelor noastre pentru care muncim sa le intretinem. Doar intr-n pat dormim (nu ne trebuie case cu 5-6 camere, avem doua picioare sa ne deplasam ( nu ne trebuie masina sa ne enervam in trafic) si gura sa comunicam ceea ce trebuie la timpul potrivit (nu ne trebuie telefon).

              Haideti sa schimbam aceasta viata sa ne debarasam de toti acesti factori de stress care ne incarca ziua inutil si sa ducem o viata normala cu Domnul si pentru Domnul.

          La serviciu exista telefon fix, acela e oficial. In tot ceea ce facem trebuie sa ne gandim ca nimic din lumea asta nu este important decat Dumnezeu, nici rapoartele nici situatiile trimise pe e-mail nici problemele marunte si lumesti ale colegilor nostri, nici traficul, mai bine mergem pe jos. Timpul liber trebuie sa-l alocam exclusiv familiei in spiritul cuvantului lui Dumnezeu, de la primele ore ale diminetii pana la asezarea capului pe perina. Cititi in continuare si meditate pentru ca liniste si fericirea nu o poti atinge decat daca ai o relatie personala cu Dumnezeu. Atunci esti puternic, atunci te simti aparat, atunci orice problema iti este rezolvata. Cand te rogi, asa sa te rogi ca si cum déjà Domnul te-a auzit si ti-a indeplinit rugamintea. Crede cu toata taria si vei fi fericit. Ia aminte la cuvantul Evangheliei:

Iacov 5:16 Mărturisiţi-vă unii altora păcatele şi rugaţi-vă unii pentru alţii, ca să fiţi vindecaţi. Mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit

"Toate cate cereti, rugandu-va, sa credeti ca le-ati primit deja
si le veti avea!" (Evanghelia dupa Marcu, cap. 11, verset 24)

            Cum ar fi daca am trata Biblia ca pe telefonul mobil? Oare am purta-o cu noi mereu, in posete sau in buzunare? Oare ne-am intoarce acasa dupa ea daca am uitat-o? Am umbla prin ea de cateva ori pe zi? Am folosi-o ca sa primim mesaje de la Dumnezeu Tatal sau Isus Fiul? Am trata-o ca si cum nu am putea trai fara ea? Am inchide-o complet la scoala sau la examene? Oare am darui-o ca si cadou prietenilor sau copiilor nostri? Am folosi-o cand calatorim? Am folosi-o in caz de urgente?

            Nu e pe abonament nici pe pre-pay! Nu-ti aduce puncte ci un loc in Imparatia lui Dumnezeu. Nu se demodeaza, deci nu trebuie sa o inlocuiesti. Nu are nevoie de roaming pentru ca stie toate limbile omenirii. Mai mult: raspunde la orice numar ai apelat, nu suna niciodata ocupat si nu intra niciodata casuta vocala ci auzi de fiecare data Cuvantul lui Dumnezeu. Nu-l apela pe Dumnezeu cu numar privat pentru ca el oricum stie cine esti! Daca l-ai pierdut El te va gasi, dar depinde de tine daca vrei sa-l primesti din nou.. Si inca ceva, spre deosebire de telefoanele mobile, nu trebuie sa ne facem grija ca vom fim deconectati. Isus a platit deja factura…in avans pentru intreaga omenire!!!

Unde e Biblia ta ?
Biblia in viata unui crestin este un element de legatura cu Dumnezeu, cel care l-a creat pe om dupa chipul si asemanarea Sa. Daca nu mai citim mesajele primite de la Dumnezeu prin aceasta “Biblie-telefon”, relatia noastra cu El ar putea fi intrerupta foarte curand, si astfel tot mai mult viata noastra ar depinde de lucrurile lumii, nu de cuvantul adevarat sincer bun si drept al lui Dumnezeu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu