miercuri, 9 martie 2011

LUMINA SFANTA: FALS SI ESCROCHERIE

        Putem numi ,,lumina sfanta'' drept cea mai mare minciuna a secolului, in privinta minunilor si lucrarilor duhului sfant pe Pamantul zilelor noastre?
        Lumina Sfanta este un ,,miracol'' al Ortodoxiei care se intampla in fiecare an de Pastele Ortodox la Ierusalim, cand in timpul Vecerniei Mari din Sambata Mare, deasupra Sfantului Mormant se aprinde "Sfanta Lumina", un foc care se pogoara din cer, manifestandu-se diferit in fiecare an si care in primele minute nu arde.
      Asta spun ortodocsii.Si mai spun ca numai la ei vine aceasta lumina sfanta.Sa fie, oare, celelalte religii pacatoase, neplacute Domnului? Hai sa vedem daca intradevar este un miracol sau nu.
      Acum,cand credinta adevarata si Evanghelia ajung in toate colturile Terrei, cand Dumnezeu a dat harul stiintei si priceperii oamenilor, fizicienilor, chimistilor, astronomilor (care, cum zice Domnul sunt de fapt toti in cautarea lui Dumnezeu si sunt pe cale sa confirme scepticilor ateisti ca Dumnezeu exista) stiinta a ,,dezlegat'' foarte multe minuni de acest gen, a mai facut inca o ,,minune'' si a dezlegat si marea sarlatanie care ne este prezentata de catre capii bisericilor pe langa care multi isi fac cruce cand trec - preotii bisericilor ortodoxe. De ce credeti ca atunci cand Dl. Flutur de la  Suceava a plecat la Ierusalim dupa focul sfant a fost criticat de BOR (Biserica Ortodoxa Romana) ca a plecat fara acordul acesteia, si ca totul e tinut in secret pentru prostimea care e in stare sa se inchine la foc, sa pupe lumanarile si sa se roage la foc exact cum faceau oamenii primitivi politeisti cand tuna si fulgera si un copac se aprindea.
       Puteti citi multe comentarii pe acest subiect, dar va veti simti influentati de tot felul de argumente ale ortodoxiei care mai de care mai naive sau aparent puternice. Un lucru e cert si e verificat istoric: daca esti ortodox declarat si biserica ortodoxa spune ca focul e minune cereasca e clar ca nu vei nega pentru ca asta ar insemna sa-ti negi propria convingere sau apartenenta religioasa. Dar unde e credinta adevarata, unde e minunea mantuirii pe care prea putini crestini o au. Asta e minune: intoarcerea la Cristos si respectarea Cuvantului lui Dumnezeu, nu credinta oarba si falsa in minuni tinute in secret de presfintitii ortodocsi cu care prostesc pe naivii enoriasi.
       Si totusi eu afirm cu toata credinta ca unde vrea Dumnezeu, se biruieste firea lucrurilor. Asa vedem minunile, vindecarile miraculoase a unor bolnavi, revenirea unor pierduti sau intoarcerea la Dumnezeu a celor pacatosi. Cel care cauta, gaseste, cel care bate, i se va deschide. Cerceteaza si vei intelege! Nicaieri nu scrie in biblie "crede si nu cerceta". Asta era dictonul ortodoxiei in secolele 19-20.  Acesta este un dicton fals, inventat de unii care s-au impotrivit cu inversunare religiei sau notiunii de religie sau au vrut sa folosesca religia ca mijloc de inrobire (vezi versurile lui Eminescu din Imparat si proletar "Religia o fraza de dansii inventata..."). Dimpotriva, indemnul este chiar opus :"Cercetati scripturile..."
         Dobrokhotov şi alţi critici, inclusiv cercetătorul ortodox rus Nikolai Uspenski, dr. Aleksandr Musin de la Sorbona şi unii ortodocşi de rit vechi citează extrase din jurnalele Episcopului Porfirie (Uspenski) (1804-1885) care arată că preoţimea din Ierusalim ştia că Lumina Sfântă e frauduloasă.
       Porfirie era un arhimandrit ortodox rus şi un om de ştiinţă trimis în misiune oficială de cercetare bisericească la Ierusalim şi în alte locuri (Egipt, Muntele Athos). În timpul şederii în Ierusalim a fondat misiunea rusească de acolo. Mai târziu, după reîntoarcerea în Imperiul Rus, a fost făcut episcop în dioceza Kievului.
          Porfirie şi-a înregistrat impresiile în jurnalele lui, publicate ca Kniga bytija moego (Cartea fiinţei mele) în 9 volume din 1894 până în 1901. În primul volum, Porfirie scrie: "Un ierodiacon care a intrat în altarul Mormântului atunci când, după cum crede toată lumea, focul sfânt coboară, a văzut oripilat că focul este aprins de la o simplă lampă de icoană care nu se stinge niciodată, şi astfel focul sfânt nu este o minune. El însuşi mi-a spus despre asta azi" (Kniga bytija moego, vol. 1 (anii 1841-1844), p. 671). Nu se spune cum s-ar putea ca această flacără perpetuă să fie păstrată aprinsă.
            Porfirie relatează mai târziu o poveste spusă lui de către un mitropolit din Ierusalim. Conform acesteia, când Paşa Ibrahim al Egiptului a fost acolo a dorit să verifice autenticitatea minunii, deci le-a spus slujitorilor patriarhului să-l lase înăuntru în altar în timpul ritualului. Dacă minunea era autentică, el urma să doneze o sumă mare de bani, dar dacă era o fraudă urma să confişte toţi banii daţi de pelerini şi să dezvăluie frauda în toate ziarele europene.
           Delegaţii - mitropolitul Misa?l al Petrei, mitropolitul Daniel al Nazaretului şi Episcopul Dionisie al Filadelfiei - s-au întâlnit să discute propunerea. Misael a admis atunci că aprinde focul de la o lampă de icoană care stă ascunsă în spatele icoanei de marmură a Învierii lui Hristos, înapoia patului mortuar. Astfel, ei au decis să-l implore pe Ibrahim să nu se amestece în treburile religioase şi să nu dezvăluie secretele riturilor creştine, pentru că Împăratul Rus Nicolae ar fi foarte nefericit dacă s-ar întâmpla aşa ceva. Paşa Ibrahim a decis atunci să nu insiste asupra chestiunii. Dar din acel moment clerul Mormântului a încetat să creadă în coborârea miraculoasă a Luminii Sfinte.
             Porfirie continuă: "...mitropolitul a adăugat că numai de la Dumnezeu însuşi aşteaptă ei încetarea minciunii (noastre) pioase. După putinţă, el va calma oamenii care acum cred în minunea focului din Duminica Sfântă. Dar nu putem nici măcar să începem această revoluţie în gândire. Am fi dezbinaţi chiar lângă altarul Mormântului.
             L-am informat pe patriarhul Athanasius, care trăia atunci în Constantinopol, despre şantajul lui Ibrahim Paşa, dar în scrisoarea noastră către el am scris 'focul sacru' în loc de 'lumina sfântă'. Surprins de această schimbare, binecuvântatul părinte ne-a întrebat: 'De ce numiţi Lumina Sfântă altfel?' I-am spus adevărul, dar am adăugat că focul, aprins pe Mormântul Domnului de la lampa ascunsă, este, la urma urmei, un foc sacru, de vreme ce vine dintr-un loc sacru." (Kniga bytija moego, vol. 3, pp. 299-301)
Raspundeti-va singuri la aceste intrebari:

(1) De ce ar trimite fiinţa absolută lumina după un calendar facut de om?
Citez de pe site-ul oficial al "minunii".
Data Pastelui ortodox este fixata dupa calendarul iulian si nu dupa cel gregorian folosit in Occident, ceea ce inseamna ca Pastele ortodox se sarbatoreste in mod normal la o data diferita fata de cel protestant si catolic.
Da, dar calendarul Iulian dădea rateuri grave şi a fost înlocuit cu cel Gregorian.
Cineva ar face bine să îl anunţe şi pe "dumnezeu"...

(2) Dacă minunea e reală, de ce nu e popularizată decât celor care, în mod convenient, cred deja în ea? Dacă eu aş fi preot şi chiar aş crede în miracolul ăla, aş încerca să arăt lumii întregi Adevărul mântuitor (vorba lor), nu doar unor bisericoşi deja convinşi care se bat unul într-altul într-o peşteră şi finanţează la greu conturile clerului.

(3) Dacă focul nu arde, de ce nu îşi bagă un popă barba sub flacără s-o ţină acolo mai mult de câteva secunde? Sunteţi conştienţi că trecând rapid orice flacără peste piele sau păr nu s-ar întâmpla nimic, nu?

(4) Care este scopul acestei "minuni", nu cumva comercial-turistic? Estimati cati turisti se duc acolo, cate avioane zboara cu candele in lumea ortodoxa, cati pelerini, hoteluri implicate, restaurante pline, centre comerciale si suveniruri, cati bani sunt in joc la final...Oare asta e pe placul lui Dumnezeu?

(5) Cum credeti ca ortodoxia ar putea dezminti o atat de mare minciuna perpetuata de secole si sa isi recunoasca in fata lui Dumnezeu aceasta frauda, pentru ca in fata credinciosilor asta ar insemna destramarea ortodoxiei?

În concluzie: o curiozitate turistică cu nimic mai specială decât, Salem sau Roswell, ce au ca temă vrăjitoria, minciuna şi respectiv civilizaţiile extraterestre. Fiecare loc are legendele locale şi credincioşii convinşi.
           Escrocheria LUMINII SFINTE e la fel de simpla pe cat pare veridica pentru cei ce sunt uniti in credinta si naivitate: ortodocsii.  In concluzie lumina sfanta e o teapa pentru turisti, totul are substrat pur comercial pentru a atrage asazisi pelerini si a face bani. Nu e prima data cand Biserica Ortodoxa apeleaza la astfel de mijloace (icoane plangacioase, lemne cu forme ciudate, izvoare de apa vie, moaste tamaduitoare din oase de animale etc)
     Ce se petrece acolo, la Ierusalim in ziua Invierii Domnului? Cine stie chimie, cunoaste de asemenea si proprietatile fosforului alb de a se autoaprinde (autocombustie) in contact cu aerul. Un rus chiar a demonstrat acest lucru in direct :




IATA ALTE INEPTII
Si cum am amintit MOASTE CU OASE DE ANIMAL


Si deasemenea ICOANE FACATOARE DE MINUNI la care oamenii se inchina, o pupa si chiar cred ca uleiul care iese este mir sfant. Uitati-va cum au asezat-o in fata multimii prostite aidoma vitelului de aur pe care l-au facut israelitii in vremea lu Moise.

Si iata o reusita reproducere viu colorata a Fecioarei Maria cu pruncul Isus pusa intr-o rama moderna si purtata cu "evlavie" pe strazi ca oamenii i se inchine

Si inchinarea la moaste, sau obiecte:

SI MAI RAU: SFINTIREA STATUII LUI DROMIHETES LA CIORANI
?????"Doamne binecuvanteaza-l pe alesul tau Dromihetes"??????

11 comentarii:

  1. Ba popilor,ba fugiti repede la magazin ca a bagat moaste proaspate de 7-8 ani,la promotie,cu reducere de 95 %, vedeti ca a mai bagat si doua feluri de nimic fara piine!!! Nu va e ba scirba de voi?uritilor ce sinteti.De cind a venit Daniel asta,a imputit tara cu oase,mortaciuni,hoituri,lesuri,poate de,tilhari,criminali,animale,spunind ca sint ale sfintului Temberlicu din Gauriciu,sau mai stiu eu care.Cine atinge oase de mort,7 zile va fi spurcat,asa scrie in urita asta a voastra de biblie.Popilor,sinteti de ris si de kk.I-am propus lui Boc,sa faca disponibilizari masive din rindul popilor,ca sinteti prea multi si nu aveti nicio valoare divina sau umana.De 3260 de ani,de la Moise incoace sugeti banii popoarelor fara niciun rost.Asa ca sinteti non-valori,intr-o societate umana si divina....

    RăspundețiȘtergere
  2. Corect graiesti Bazalan,dar daca sunt si multi cretini care cred in ce spun popii ... , normal ca acestia din urma profita si-si iau vile si mertane, ca doar de-aia au facut teologia , nu ?

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, dar mai sunt si oameni sinceri care cauta pe Dumnezeu si astia nu-i condc la Biblie ci-i hranesc cu povesti.

    RăspundețiȘtergere
  4. Stimate autor al blogului/postarii... din cate vad eu, esti impotriva acestor escrocherii... Ca si mine dealtfel. Dar sustii altele. Esti amabil sa ne spui si noua ce credinta propovaduiesti? Eu nu ma ascund, sunt ateu.

    RăspundețiȘtergere
  5. Se scrie Iisus....inceteaza sa mai scrii bloguri sau asa ceva ca va fi vai de tine..Mergi tu la Jerusalim si convinge-te singur...cand vei vedea ca iti dai cu flacara in par si nu te arde...flacara de 33 de lumanari(apropo poti sa le cumperi de unde vrei.. le poti face tu daca esti asa de sceptic)asta ca sa elimini faptul ca sunt date cu sulf sau mai stiu eu ce ...asculta ce iti spun ca iti spun prieteneste caci toti suntem frati... cat despre moaste false sau preoti cu masini si altele iti dau exemplu pe Parintele Paisie Aghioritul sau Parintele Arsenie Boca.. sunt oameni si ei preotii si cad in pacat.... dar cine suntem noi sa ii judecam?

    RăspundețiȘtergere
  6. Argumentele sunt foarte bine punctate, IN FUNCTIE DE SCRIPTURA, nu din traditia bisericii dvs. Stiti cine l-a rastingnit pe Isus? BISERICA TRADITIONAL domnule...din Vechiul Testament. Stramosii si mentorii preotilor actuali...Cum imi explicati mie, BIBLIC nu din traditie sau din auzite tot ceea ce ei fac astazi...MOASTE, CRUCI, ICOANE..etc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dascalii si pochi mu mai vad cu ochi. Asa cuvantau gospdarii satului in care m-am nascut (in patria lui Stefan Cel Mare si Sfant). Pentru cei educati si cu MENS SANA e bines a stie ca Lumina Sfanta este un fenomen natural care se petrece in prima sambata cu luna plina dupa echinoctiul de primavara, in acel loc de pe tera. Nu degeaba clerul a admis ca in aceasta zi sa se sarbatoreasca invierea Domnului. Am 80 de ani, sunt om de stiinte (exacte) si nu mai am timp sa cecetez si sa demonstrez acest fapt, dar recomand unui tanar luminat sa faca asta. Ar fi o lovitura puternica data popilor imbuibati si nesatui.

      Ștergere
    2. Dascalii si pochi mu mai vad cu ochi. Asa cuvantau gospdarii satului in care m-am nascut (in patria lui Stefan Cel Mare si Sfant). Pentru cei educati si cu MENS SANA e bines a stie ca Lumina Sfanta este un fenomen natural care se petrece in prima sambata cu luna plina dupa echinoctiul de primavara, in acel loc de pe tera. Nu degeaba clerul a admis ca in aceasta zi sa se sarbatoreasca invierea Domnului. Am 80 de ani, sunt om de stiinte (exacte) si nu mai am timp sa cecetez si sa demonstrez acest fapt, dar recomand unui tanar luminat sa faca asta. Ar fi o lovitura puternica data popilor imbuibati si nesatui.

      Ștergere
    3. Diavolul a orbit pe toți cei care nu citesc biblia, oamenii se incred in om, blestemat sa fie omul care se increde in om.
      Dumnezeu este sfânt, cine se închină Lui, se închină in duh si adevăr , Creștinii adevărați se închină doar lui Dumnezeu tatăl, Isus Hristos fiul, si Duhului Sfânt, amin. Iar ortodocși se închină la icoane, lemne, oase de câine, oase de oameni morți. Ei vor merge in foc.

      Ștergere