duminică, 13 martie 2011

CODUL BIBLIEI - SECRETELE BIBLIEI


Daniel 12:4
 Tu însă, Daniele, ţine ascunse aceste cuvinte şi pecetluieşte cartea până la vremea sfârşitului. Atunci mulţi o vor citi, şi cunoştinţa va creşte.”




        
        Biblia a fost din totdeauna CARTEA - purtatoarea Cuvantului lui Dumnezeu. Nici distrugerea Ierusalimului, nici alte calamitati, fie ele naturale sau provocate de oameni, n-au reusit sa o distruga vreme de cateva milenii. De-a lungul timpului oamenii au studiat-o, au ascultat-o, unii au si aplicat-o in vietile lor, ca pe un indreptar de viata neprihanita si ascultatoare Cuvantului lui Dumnezeu. A suscitat mereu curiozitatea omului de a sti, dar si dorinta sa de a cerceta intelesurile adanci continute in ea. Si, iata : in vremurile noastre s-a descoperit ca Biblia este codificata !

         Vor fi fost multi cei care sa fi banuit existenta unui Cod secret al Bibliei ; dar intre ei, cel care a inteles cel dintai mecanica sistemului nostru solar si a descoperit forta gravitatiei - Sir Isaac Newton - era incredintat ca in Biblie exista un cod secret care dezvaluie viitorul ; a invatat ebraica si si-a petrecut jumatate din viata incercand sa-l gaseasca. Newton inca mai cauta Codul Bibliei cand a murit, dar cautarile sale au ramas fara nici un rezultat.
        La mijlocul secolului al XX-lea, un rabin din Praga, pre numele sau Weissmandel, a gasit primul indiciu al codificarii ; el a descoperit cuvantul „Tora” ( numele dat de vechii evrei Pentateuhului, adica primelor cinci carti ale Bibliei, atribuite lui Moise : Facerea, Iesirea, Leviticul, Numeri si Deuteronomul ), inscris in mod codificat in Facerea.  El observase ca daca sarea din cincizeci in cincizeci de litere, gasea cuvantul „Tora” si in Iesirea si in Numeri si in Deuteronom. Este important de subliniat ca aceste incercari de decodoficare au fost facute pe textele ebraice ale Vechiului Testament, asa cum s-a pastrat el in - se pare - singura copie a cartii de origine, care exista la Biblioteca Nationala a Israelului. Deci, Codul exista, dar numai in ebraica, limba in care a fost scrisa Biblia.
        Intre timp, in Ierusalim, dr. Eliyahu Rips, matematician de geniu, a elaborat un model matematic complex care, implementat fiind de un program de calculator, a confirmat faptul ca Vechiul Testament este, intr-adevar, codificat. In momentul in care Eli Rips era intr-un impas, l-a cunoscut pe fizicianul Witztum care a completat modelul matematic ; referatul experimentului lor initial era intitulat „Secvente de litere echidistante in Facerea”. Mai tarziu, un criptograf al National Security Agency a guvernului SUA - numit Harold Gans - care era incredintat ca povestea despre Codul Bibliei era „o aiureala ridicola”, a elaborat propriul sau program de calculator si, cu ajutorul acestuia, criptograful de la Pentagon a reprodus in mod independent rezultatele israelienilor. A fost socat : Codul Bibliei era real ! Gans a declarat atunci : „La inceput am fost sceptic suta la suta. Mi-am spus ca toata povestea era o prostie. Mi-am propus sa infirm existenta Codului si am terminat confirmand-o” !

       Odata confirmata existenta reala a Codului Bibliei au fost descoperite o multime de evenimente si persoane, locuri si fapte, petrecute in istoria omenirii sau - atentie - care urmau sa aiba loc. Este important de subliniat ca Biblia este ca un urias puzzle, din care, deocamdata, n-au fost decodificate decat parti infime, dar, fara indoiala, mai mult decat concludente. Codul descifreaza evenimente petrecute mii de ani dupa scrierea Bibliei, cum sunt : al doilea razboi mondial, aselenizarea, asasinarea lui Kennedy la Dallas, afacerea Watergate, data inceperii razboiului din Golf ; iar asasinarea lui Yitzhak Rabin a fost descoperita cu un an inaintea comiterii atentatului. Toate acestea si nenumarate altele exista in Biblie si au fost decodificate. Sunt pomenite nume, date si evenimente ce au avut loc ; „om pe Luna” este codificat in Numeri 19:20-27:1. Sintagma „nava spatiala” intersecteaza aceste cuvinte si este codificata in Numeri 22:25. Datorita decodificarii putem vedea ca in Biblia scrisa cu mii de ani in urma, este mentionata data ( iulie 1994 ) in ebraica, 8 Av si numele cometei (Shoemaker-Levy) care a intrat in coliziune cu planeta Jupiter ( codificat in Facerea 30:41-31:1 ). Evenimentul, care a avut loc la 16 iulie 1994 si care a fost studiat de pe Pamant, fusese prezis in Codul Bibliei cu trei mii de ani inainte de a se produce ! Dupa decodificare mai apar multe nume si cuvinte, printre care : Hitler, holocaust, Shakespeare, Edison, Newton, Einstein, Oklahoma, comunism, „dinozaur” care se intersecteaza cu „asteroid” si multe-multe altele, insotite de date sau descrieri lapidare ale actiunii lor. Se pune intrebarea, cine ar fi putut cunoaste toate acestea, cu mii de ani inainte de producerea lor ? Exista un singur raspuns de bun-simt : Creatorul lor! Dumnezeu.

Biblie secreta din... Biblie
         Toate Bibliile in limba ebraica existente in prezent sunt identice, litera cu litera ; in Talmud se precizeaza ca daca o copie a Torei contine chiar si numai o singura litera gresita, cartea nu poate fi folosita si trebuie ingropata. De ce ar fi aceasta lipsa atat de importanta, daca nu pentru a face posibila aplicarea unui cod care, se stie, cu un singur semn gresit, nu poate fi aplicat si nu poate descifra nimic. Programul de calculator al Codului Bibliei a utilizat versiunea universal acceptata a textului ebraic originar.

       Ca atare, este exclus ca informatii despre lumea contemporana sa fi fost codificate intr-o carte ce exista deja cu doua mii de ani in urma, in exact aceeasi forma pe care o cunoastem in ziua de astazi. Nenumarati matematicieni, experti mondiali in literatura ebraica, experti independenti si, ceea ce este foarte important, unii cu credinta in Dumnezeu, altii sceptici sau atei, au sfarsit in a fi cu totul de acord ca Biblia contine informatii ascunse despre istoria lumii, care pot fi decodificate. Nu trebuie sa credeti cumva ca, daca deschideti Biblia dvs. intr-un anumit loc, unde vi s-a spus ca este pomenit anul 2012 ( sa zicem ), veti gasi aceasta. Este adevarat ca si acest an, despre care s-a vorbit mult prea mult, apare cu „cometa” si „pamantul nimicit” ; primul in Deuteronom 1:4, cel de-al doilea in Iesirea 34:10 ; dar, in asociatie cu 2012 apar si cuvintele „va fi sfaramata” sau „o voi face farame” ! Dar, nu veti gasi acestea deoarece Codul Bibliei este un program de calculator ( apropos : si cuvantul „calculator” a fost codificat in Daniel 12:4-6 ) !

          Oamenii de stiinta, inclusiv cei israelieni, sunt unanimi in afirmarea si sustinerea existentei acestui Cod. Ei sunt de parere ca Biblia contine o alta Biblie, ca pe un istoric integral al omenirii si ca acestea au fost scrise toate deodata, caci Creatorul isi cunoaste opera la perfectiune!
Si daca este asa, daca Dumnezeu cunoaste totul dinainte, cum poate exista liberul arbitru ? Codul Bibliei ne obliga sa ne punem aceasta intrebare si inca una : daca este prezis, ce putem face ?
Matematicianul Eli Rips a spus: ...”nu cred ca ceea ce este prezis poate fi schimbat... ( dar ) ... Codul Bibliei m-a facut sa inteleg ca exista o alternativa, si anume ca au fost prevazute in Biblie toate viitorurile noastre posibile, iar noi suntem cei care alegem dintre ele” !

        Cuvantul „amanat” sau intrebarea „Veti schimba ?” insotesc multe din codificarile unor evenimente. De ce nu precizeaza Codul Bibliei viitorul real ? Pur si simpul, pentru ca nu exista unul singur, ci mai multe viitoruri posibile !

        Multe din cele ce am afirmat sunt pareri omenesti dar eu spun ca doar Tatal stie inceputul si sfarsitul pentru ca El este alfa si omega.

4 comentarii:

  1. we, voi nu sunteti sanatosi. v-ati apucat de kabala?
    pai, ori sunteti sectari, ori ce mama naibii sunteti?
    fiti sectari pana la capat! :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Cum sa spui "exista un singur raspuns de BUN SIMT Dumnezeu" sa intelegem ca din bun simt zici de Dumnezeu ca daca ar fi dupa tine....ATEU PAGAN CE ESTI...nu crezi in Dumnezeu absolut deloc...sau stai asa...crezi doar din "Bun Simt"

    RăspundețiȘtergere
  3. Cum sa spui "exista un singur raspuns de BUN SIMT Dumnezeu" sa intelegem ca din bun simt zici de Dumnezeu ca daca ar fi dupa tine....ATEU PAGAN CE ESTI...nu crezi in Dumnezeu absolut deloc...sau stai asa...crezi doar din "Bun Simt"

    RăspundețiȘtergere
  4. 2 Timotei 3:16 / 2 Petru 1:21 / 2 Timotei 3:1-5

    RăspundețiȘtergere