luni, 31 octombrie 2011

Prison Fellowship România recruteaza voluntari pentru programul Reteaua Ingerilor

         De peste douăzeci de ani, Prison Fellowship prin filialele sale naţionale deruleaza programul Angel Tree (Reţeaua Îngerilor) adresat copiilor deţinuţilor şi menit să atenueze efectele pedepsei celor încarceraţi asupra familiilor lor. Incepand de acum 2 ani la Craciun, Dumnezeu S-a îngrijit ca 270(in primul an) si 300 (in cel de-al doilea an) din copiii deţinuţilor Pentitenciarelor Gherla (inclusiv cei ai deţinutelor Secţiei Exterioare Cluj-Napoca) si Targu Mures să beneficieze de un proiect similar demarat de fundaţia noastră.

         Cu acordul celor închişi şi spre bucuria lor înduioşătoare, le-am înmânat copiilor cadouri şi Nou Testamente şi i-am mângâiat cu o vorbă bună, ca venite din partea părintelui închis. Pe unii din ei i-am găsit în grjija unor rude iubitoare, pe alţii, lăsaţi de izbelişte şi crescându-se unii pe alţii.

        Am fost adânc mişcaţi de îngrijorarea şi suspiciunea adunate în inimile acestor micuţi, dar şi de zâmbetul lor cald. Li se luminează faţa când le spui că tata sau mama s-au înţeles cu Moşul ca şi copiii lor de acas să primească daruri! Cu siguranţă numele programului Angel Tree se datorează lor, copiilor în primul rând, şi abia apoi celor care le duc Vestea Bună.

Cum se desfasoara programul?

       In primul rand, dupa ce obtin aprobarea conducerii penitenciarelor pentru proiect, reprezentantii fundatiei merg in inchisoare si vorbesc cu detinutii. Cei care vor sa fie inclusi in proiect trec printr-un interviu scurt in timpul caruia ne dau si sinformatiile despre copii(adrese, contact, etc.). Tot acum fiecarui detinut I se face o poza care va ajunge la copiii lui si este ajutat sa scrie o felicitare de Craciun. Apoi datele sunt centralizate si trasee care cuprind toate localitatile unde se gasesc copiii sunt stabilite. In functie de varsta, sexul copiilor si eventual alte observatii ale parintilor pragatim cadourile (impreuna cu voluntari). Al treilea pas: fiecare traseu e incredintat unei echipe de voluntari compusa din cel putin doua persoane. Echipele primesc traseul cu toate informatiile necesare si cadourile copiilor (inclusive pozele si felicitarile parintilor inchisi) si le distribuie acestora. In momentul vizitei voluntarii fac cate o poza copiilor (doar cu acordul reprezentantului lega de acasal!!) iar poza va fi dusa ulterior parintilor inchisi.

Cum poti sa devii voluntar pentru Reteaua Ingerilor?

          Trebuie sa vrei sa ajuti niste copii singuri sa primeasca vesti de la parinti. Trebuie sa ai la dispozitie o zi sau mai multe in preajma Craciunului (pregatire pachete, vizite la copii). Trebuie sa stii ca prin ceea ce facem prin acest program vrem sa le aratam oamenilor ca Dumnezeu ii considera importanti si ca actiunile noastre sunt in fapt raspunsul nostru la iubirea lui Dumnezeu fata de noi.

Dumnezeu sa va ajute sa raspundeti afirmativ chemarii!
vezi sursa: http://clujulevanghelic.ro/2011/10/29/prison-fellowship-romania-recruteaza-voluntari-pentru-programul-reteaua-ingerilor/

sâmbătă, 29 octombrie 2011

POEZII CRESTINE PANA CAND ISUS REVINE 3-4

DILEMA FACERII

E prima zi a lumii şi nu e nimic,
Doar El în neant şi-un cuvânt ce-a rostit.
Din negrul văzduh, din pustiul abis
Mulţime de astre pe cer a întins.

Subtil ne încearcă-n amar şi neştiinţă
Teoria prin care Universu-a luat fiinţă.
Universul format prin desfrâu stelar...
Explicaţii deşarte şi vorbe-n zadar.

Explozia e haos, Big-Bang-ul – dezordine,
Când legi şi-armonie-i divina Lui facere.
Ne-a dat cuvântul Lui să înţelegem
Prin Univers când paşii ni petrecem.

Cum altfel puteam să ştim ce-i în lume,
Dacă legile Lui n-aveau chip şi nici nume?
Ştiam noi precis traiectorii stelare
Şi cicluri precise de legi planetare?

Ştiam ce-i iubirea şi viaţa în pace?
Ştiam ce-i păcatul ce-n noi încă zace?
Mă rog ţie, Doamne, creează ceva,
Să nu mai fie lumea atât de rea.

„Particule” dense de cuvinte divine,
Cuvântul dintâi ce aduce iubire
E Fiul celui ce legea a dat
Şi lumea întreagă la picioare i-a stat.

Emanuel-RS, 2011



TU, DOAMNE...

Ne-ai dat mântuire şi gândire deplină
Să mergem cu Tine pe căi de lumină,
Să facem aievea cum Tu ai spus,
Speranţă în suflet, bine mai presus.
Să n-avem averi aici pe pământ
Ci viaţa veşnică în locul Tău sfânt.

Gunoaie sunt totul ce lumea susţine,
Guverne şi naţii se bat pentru pâine,
Partide şi oameni ne spun că e greu.
Am scos din limbaj cuvântul portmoneu.
Mi-am luat doar o carte, e veche şi ruptă,
Da’n ea e Cuvântul lui Dumnezeu!

N-o schimb cu nimica din lumea mizeră,
Dau totul în schimb: fericirea-efemeră,
Dau banul şi casa, averea deşartă,
Când ştiu că fără ele am aceeaşi soartă,
Căci tu mă păzeşti, mă faci fericit.
Mă-nchin ţie, Doamne, păcătos şi smerit!

Emanuel - RS, 2011

CINE A SCRIS BIBLIA ? (PE BUNE)

      Anul acesta multe siteuri au preluat un filmuleț în care niște jurnaliști de la PrahovaTV au căutat pe sprânceană niște conaționali ignoranți și pe alocuri fuduli care să răspundă la întrebarea Cine a scris Biblia?
      Ce mi s-a părut inacceptabil și uimitor a fost faptul că toți care au semnalat clipul ca fiind hazliu, constatau lipsa de cultură biblică dar nici unul nu se ostenea să dea răspunsul. E pacat sa radem de naivitatea unora fara sa spunem lumii adevarul.  E o meteahnă a românului să facă haz de neștiința altuia, fenomen foarte gustat, dovedit și de succesul farselor făcute de emisiunile de radio si TV specializate. Meteahna soră cu prima, dovedită de data aceasta de cei înțelepti și neignoranți este să își dea cu mirarea de neștiința celor ignoranți luați peste picior, fără să lămurească însă problema pusă în discuție.

        Deci, cine a scris Biblia? Răspunsul nu este deloc simplu, daca se cere precizie și nume. Multe din cărțile Vechiului Testament sunt anonime – cartea în sine nu își identifică autorul care este greu de stabilit cu certitudine din diferite motive (stiluri literare diferite etc). Cum spunea Origen, la unele cărți “Doar Dumnezeu le știe autorul” (el zicea asta despre epistola către Evrei).

Următoarele date sunt luate din English Standard Version Study Bible publicată de Crossway Bibles, 2008.

Carte  - Autor
Genesa -Moise (posibil plus alții)
Exodul -Moise (posibil plus alții)
Leviticul -Moise (posibil plus alții)
Numeri -Moise (posibil plus alții)
Deuteronomul -Moise (posibil plus alții)
Iosua -Posibil Iosua (după Talmud), dar probabil are mai mulți autori.
Judecători -Anonim, probabil cu mai mulți autori.
Rut -Samuel, dupa Talmudul Babilonian, ceea ce este puțin probabil.
1 Samuel si 2 -Samuel Bucăți din carte pot fi scrise de Samuel sau ucenicii lui. Moartea lui Samuel este menționată în 1 Samuel 25.
1 Împăraţi si 2 Împăraţi -Necunoscut. Tradiția ebraică străveche îl numește pe Ieremia.
1 Cronici -Ezra
2 Cronici -Ezra
Ezra -Ezra și alții
Neemia -Neemia și alții (probabil unul din autorii Ezra)
Estera -Necunoscut, posibil Mardoheu
Iov -Necunoscut
Psalmi -David, fii lui Core, Asaf, Solomon, Moise și alții
Proverbe -Solomon și alții
Eclesiastul -Probabil Solomon
Cântarea cântărilor -Probabil Solomon
Isaia -Isaia
Ieremia -Ieremia?
Plângerile lui Ieremia -Probabil Ieremia
Ezechiel -Ezechiel
Daniel -Daniel
Osea -Osea
Ioel -Ioel
Amos -Amos
Obadia -Obadia
Iona -Necunoscut
Mica -Mica
Naum -Naum
Habacuc -Habacuc
Ţefania -Ţefania
Hagai -Hagai
Zaharia -Zaharia
Maleahi -Maleahi
Matei -Matei
Marcu -Marcu
Luca -Luca
Ioan -Ioan
Faptele Apostolilor -Luca
Romani -Pavel
1 Corinteni -Pavel
2 Corinteni -Pavel
Galateni -Pavel
Efeseni -Pavel
Filipeni -Pavel
Coloseni -Pavel
1 Tesaloniceni -Pavel
2 Tesaloniceni -Pavel
1 Timotei -Pavel
2 Timotei -Pavel
Tit -Pavel
Filimon -Pavel
Evrei -Necunoscut
Iacov -Iacov
1,2 Petru -Petru
1,2,3 Ioan -Ioan
Iuda -Iuda
Apocalipsa -Ioan

Sursa: http://clujulevanghelic.ro/2011/04/13/cine-a-scris-biblia-pe-bune/

HALLOWEEN, DRUIZII, PAPA SI BISERICA CATOLICA

           Una dintre zilele şi momentele serbate de către Biserica Catolică este aceea a Halloween-ului! Puteţi crede că Halloweenul se traduce doar prin distracţie şi joacă! Totuşi, există un pericol spiritual real în celebrarea Halloween-ului. Strămoşii pelerini, care au venit în America pentru a scăpa de persecuţiile sângeroase din Europa şi pentru a răspândi Evanghelia lui Isus Cristos, cunoşteau foarte bine rădăcinile oculte ale maleficului Halloween.

         După sosirea lor în America ei au interzis celebrarea Halloween-ului. Halloween-ul nu a fost sărbătorit în Statele Unite pînă în anul 1845. Se întâmpla în tocmai timpul în care imigranţii irlandezi romano-catolici, au invadat New-York-ul din cauza foametei din Irlanda, din anii 1845-1846. Aceştia au adus cu ei sărbătoarea Halloween-ului, care s-a extins treptat pe tot cuprinsul Statelor Unite.

      Halloween-ul provine de la druizii din Insulele Britanice. Druizii erau preoţi ai unei religii oculte celtice, care se practica înainte de naşterea lui Isus Cristos. Alexander Hislop în a sa carte, "Cele două Babilon-uri", a statuat că druizii i se închinau lui Baal! Adorarea lui Baal este adorarea lui Satan, ceea ce este o abominaţie în ochii Lui Dumnezeu.

     (1 Imparati 22:52 "El a făcut ce este rău înaintea Domnului, şi a umblat în calea tatălui său şi în calea mamei sale, şi în calea lui Ieroboam, fiul lui Nebat, care făcuse pe Israel să păcătuiască."

     1 Imparati 22:53 "A slujit lui Baal şi s-a închinat înaintea lui, şi a mâniat pe Domnul,

     Dumnezeul lui Israel, cum făcuse şi tatăl său."

     Ieremia 11:17 "Căci Domnul oştirilor, care te-a sădit, cheamă nenorocirea peste tine, din pricina răutăţii casei lui Israel şi a casei lui Iuda, pe care au făcut-o ca să Mă mânie, aducând tămâie lui Baal." )

        Preoţii druizi practicau sacrificiile umane şi de asemenea se hrăneau cu carne de om. Cuvântul care îi identifică pe aceia care mănâncă carne de om, "cannibal", este un derivat din cuvântul "cahna", provenind de la "cahn" care se traduce exact prin "preot" şi Baal". Aşadar cuvântul "canibal" se traduce literal prin "preot al lui Baal".
       La început, această serbare druidă a Halloween-ului, se numea "Priveghiul lui Saman". Saman era, pentru ei, zeul morţii şi al întunericului (adică diavolul). Acesta era sărbătorit în ajunul noului an celtic, care avea loc la data de 1 Noiembrie. Serbarea era denumită Samhain, pronunţându-se So-wein. Druizii credeau că în timpul "Samhain" pragul care separă viii şi morţii se afla în stăpânirea lui Saman.
       Druizii credeau că în seara de 31 Octombrie, spiritele rele şi sufletele morţilor treceau de acel prag, pătrunzând în lumea celor vii. În seara de 31 octombrie, druizii mergeau din casă în casă, purtând măşti făcute din piei de animale., cerând un copil sau o fecioară pentru un sacrificiu uman. Victimele erau o sursă de câştig pentru druizi.
       În schimbul victimei, ei lăsau un Jock-O-Lantern, care reprezenta imaginea unui demon, folosind o candelă cu grăsime umană. Druizii credeau că spiritul unui diavol, pe care ei îl numeau Jock, alimenta lumina candelei, a lanternei, şi de aici şi numele de Jock-O-Lantern. În America, dovleacul este folosit şi numit ca Jock-O-Lantern.
        De "Samhain", se crede că diavolii sunt eliberaţi noaptea pentru a vizita locuinţele marcate cu o "lanternă", pentru că acele familii au prevăzut necesitatea sacrificiului. Jock-O-Lantern era invocat pentru a preîntâmpina accesul demonilor în casă, în noaptea cu pricina!
       Copiii aleşi pentru sacrificiu, erau azvârliţi în ceea ce s-ar traduce din limba celtă prin "focul oaselor", deoarece după arderea unui trup rămâneau doar oasele; astăzi, ceremonia aceasta se traduce prin "Foc de tabără".
      Folosindu-se de strigătele agonizânde ale victimelor chinuite de flăcări, druizii "preziceau" viitorul. Atunci când cineva refuza să răspundă cererilor unui druid, era nevoie de un truc.
      Simbolul unui deochi era desenat pe uşa din faţă.
      În noaptea aceea, Satana şi demonii săi, puteau ucideau pe oricine din casa aceea. Druizii beneficiau de puteri neobişnuite şi de imunitate.
     Ei erau scutiţi de impozite şi de serviciul militar. Deasemenea, ei alegeau anual magistraţii fiecărui oraş şi instruiau toţi copiii, din orice aşezare. În vechea Britanie, regii erau numiţi de către druizi.
       Aceşti teribili preoţi formau consiliile statelor şi declarau pacea sau războiul, după cum doreau. Marionetele înscăunate ca regi erau înconjurate de druizi. Regii erau prizonieri în propria curte, iar temnicerii le erau druizii.
      Existau: un Şef Druid pentru consiliere, un bard pentru a osana regele, un cronicar şi un doctor pentru a veghea asupra sănătăţii regelui sau pentru a-l ucide dacă druizii o cereau. Puterea druizilor nu era doar mare: era absolută!
        Când Roma a cucerit Britania a împrumutat foarte multe dintre obiceiurile druizilor. Caesar Augustus s-a declarat el însuşi, cap al consiliului druizilor. După aceea, împăratul Romei era considerat "Supremul Pontif" (Pontifex Maximus), ceea ce nu era decât o imitaţie a biroului Arch-Druid.
      Imperatorul roman a devenit înaltul preot al religiei păgâne a Romei. El era divinizat ca un zeu. Pontiful roman nu tolera pe nimeni care se închina altui dumnezeu, în afara lui. În consecinţă, creştinii au fost persecutaţi pentru că îl urmau pe Adevăratul Dumnezeu, Isus Cristos.

Papa, este succesorul acelui consiliu păgân, în numele căruia el îşi arogă titlul de Suveran Pontif.

   El poartă chiar şi tripla coroană, pentru că el pretinde a fi rege peste Rai, Iad şi Pământ.
  Arch-Druidul, avea puterea supremă precum şi asupra afacerilor ecleziastice, şi era înconjurat de către Senatul Şefilor Druizi, la fel cum astăzi Suveranul Pontif este înconjurat de cardinali.
   Staff-ul pastoral al Papei, este identic cu acela al druizilor.
      Ce dovadă a influenţei druizilor în Biserica Catolică ar fi mai clară decât canonizarea zeiţei druide, Brighit.  Zeiţa păgână a druizilor, Brighit, este cunoscută azi ca St. Bridget, sfântul catolic protector al Irlandei.
       La fel şi Bachus, zeul păgân al băuturii, a fost de asemenea canonizat ca St. Baccus.



miercuri, 26 octombrie 2011

HALLOWEEN SARBATOARE PAGANA, DEMONICA, ANTICRISTICA

         CRESTINII NOSTRI mai putin dusi la Biserica serbeaza pe 31 octombrie Halloween-ul (acesta fiind al doilea import in materie de sarbatori, dupa celebrul de pe acum Valentine’s Day). Multi considera ca sarbatoarea Haloween-ului (All Hallow’s Eve) este doar seara (ajunul) de dinaintea Zilei tuturor sfintilor (All Saint’s Day), praznicul romano-catolic din 1 noiembrie. Americanii isi amintesc acum de mortii lor, celebreaza victoria lui Hristos asupra mortii si puterilor intunericului, rad de… rau si de moarte. Se considera, deci, ca este sarbatoare crestina chiar daca e importata, dupa toate probabilitatile, din paganismul celt (druid). Greu insa de convins un om rational ca aceasta sarbatoare ar avea duh crestinesc…

        Adevarul e insa altul. Ea e o sarbatoare 100% pagana, oculta, “ziua cand mortii, fantasmele parasesc mormintele…”. Ea e cea mai mare sarbatoare a slujitorilor satanei: vrajitori, spiritisti sau satanisti. Americanii au dezvoltat o adevarata industrie legata de aceasta sarbatoare. Se achizitioneaza cu aceasta ocazie accesorii macabre: masti, costume de vampiri, diavoli, dragoni, zombi, leprosi, schelete si nelipsitii dovleci, ajungandu-se pana la vanzari de o jumatate de miliard de dolari anual. Vanzarile filmelor horror cresc in aceasta perioada, promotorii filmelor de groaza speculand si ei interesul mare pentru acest praznic. Industria filmelor horror exploateaza la maxim setea de senzatii tari, dovedind nepasare fata de psihicul omului, caruia nu-i ofera nimic altceva decat angoase.

          America face cu ocazia Halloween-ului pregatiri mai mari decat de Craciun sau Paste. Copii se costumeaza in stil horror, se amuza prin sperieturi si merg (colinda) din casa in casa pentru a primi prajituri. Tinerii, mai curajosi, merg in cimitire in miez de noapte si se distreaza facand spiritism. S-a constatat ca in noaptea Halloween-ului se savarsesc foarte multe crime in Statele Unite.

          De altfel, in cunoscutul documentar TV Invazia pagana se spunea ca la intrebarea “Cum ati vrea sa serbati Halloween-ul?”, 80% din elevii americani de clasa a IV-a de la o scoala au raspuns zambind : “As vrea sa omor pe cineva…” Acesta este impactul sarbatorii !

         Ca si in anii precedenti si in acest an (2011 n.n.), la noi s-a promovat aceasta sarbatoare: gradinite si teatre pentru copii speculand momentul. De nu vom fi cu luare-aminte, copii nostri isi vor forma treptat gustul pentru macabru, ocult, sadism si violenta (ii ajuta in acest sens desenele animate cu monstrii, jocurile agresive pe calculator, filmele horror si cartile pentru copii, deja clasice, din seria Harry Potter, etc.).

         Biserica, adica noi, madularele ei vii, nu trebuie sa luam parte la aceasta sarbatoare oribila si demonica.

Sursa:
http://ro.altermedia.info/opinii/halloween-ul-o-sarbatoare-de-care-nu-avem-nevoie_2918.html

marți, 25 octombrie 2011

LIBYA FARA GHADAFFI - INCOTRO ? INTEGRAREA LIBYEI IN ... CRIZA !

Intr-un articol mai vechi am adus niste argumente PRO-LIBYA multe din ele fiind atribuite meritelor lui Ghaddafi si abilitatii lui de a conduce un popor timp de 42 ani. Dar ce urmeaza in conditiile disparitiei lui Gaddafi si a faramitarii ideologice a noului regim instaurat se poate analiza prin prisma acestor argumente astfel:
1. Libia este unul din statele africane cu produsul intern brut cel mai mare de pe continent.
Ceea ce va urma va fi ca acest produs intern brut nu va mai avea o destinatie interna ci el va lua drumul puterilor occidentale implicate in caderea regimului.

2. Libia este statul african cu speranta de viata cea mai mare de pe continent :74 ani
Saracia si conflictele interne din Libya vor reduce dramatic speranta de viata undeva chiar sub 60 de ani.
3. Libia este statul african cu balanta financiara pozitiva, este o tara creditoare, statul libian nu are datorii externe (unele firme private sau mixte au datorii dar nesemnificative si pe termene scurte)
Daca in prezent situatia se prezinta cat se poate de favorabil, in urmatorii ani Libya va deveni o tara vanduta corporatiilor si structurilor financiar-bancare mondiale sub pretextul "refacerii economiei", cu datorii pe care nu va fi in stare sa le achite niciodata dar va livra din rasputeri petrol tarilor occidentale pana isi va epuiza resursele si atunci tot indatorata si mul mai saraca va fi. In prima faza nu e nevoie decat de o infuzie de 10 miliarde de euro datorii si tarile occidentale o manipuleaza cum vor ele.
4 Libia este pe locul 25 in lume in privinta rezervelor de aur.
Luati aminte: in privinta rezervelor de aur !!! Nu a exploatarii aurului sau a exportului de aur !!! Va veni si acolo un mamut gen Gold Corporation care va exploata la greu aurul Libyei, vor secatui aceste rezerve din tezaurul existent in trezoreria Libyei sub pretextul achitarii datoriei externe care se va deprecia tot mai mult si aurul nu va ajunge niciodata sa acopere acesta datorie.
5. Libia este una din importantele tari exportatoare de petrol si gaze naturale din lume de o foarte buna calitate.
Va ramane in continuare o importanta exportatoare, nu neg asta, dar pretul la care va fi vandut petrolul va fi impus, dictat si manipulat de cine stiti voi bine: cei care au invadat Libya pentru ca nu va mai fi un Gaddafi care sa bata cu pumnul in masa si sa sfideze parsivitatea tarilor occidentale colonialiste

6. Rata de crestere economica a Libiei s-a mentinut constanta in ultimii 10 ani, fara sa resimta criza economica mondiala: rata de creste PIB intre 5.4% si 6.2% cu un potential maxim previzionat pentru anul 2012 (vezi http://www.dce.gov.ro/Materiale%20site/Indrumar_afaceri/Indrumar_afaceri_Libia.htm#1 ) in conditiile in care tarile europene se straduiau sa nu aiba "crestere negativa" cum le place romanilor sa zica.
Adio bine !!! Cu aceasta vorbim de un nou inceput :
INTEGRAREA LIBYEI IN .... CRIZA ECONOMICA MONDIALA !!!

7. Peste 60% din populatia Libiei are sub 18 ani iar populatia pensionata reprezinta 10%). Are deci o populatie tanara si potential ridicat pe viitor, sisteme de asigurari sociale perfect sustenabile pe termen lung.
Reformele democratice intre ghilimele pe care le va impune Libyei in domeniul sanatatii si al educatiei vor transforma Libya intr-o tara cu tineri denaturati de la morala religioasa care le-a fost impusa de Ghaddafi, acestia vor deveni tot mai mult dornici de nemunca, distractie, droguri etc, etc iar corporatiile occidentale care se vor instala in Libya sub pretextul ca vor aduce prosperitatea nu vor face altceva decat sa foloseasca forta de munca ieftina a acestora, in conditiile in care tot mai multi vor fi necalificati, rezultat al minunatelor reforme din sistemul de invatamant ce vor avea loc. Asta inseamna ca sistemul asigurarilor sociale se va duce de rapa, tot mai putine venituri la bugetul de stat si tot mai multi tineri asistati social... Trageti voi concluziile...

8. Potentialul de dezvoltare viitoare al Libiei este evidentiat si prin marile proiecte de dezvoltare a turismului litoral la Marea Mediterana
Daca se va dezvolta totusi turismul, asta dupa ce dictatura democratiei occidentale va inchide gura poporului Libyan, statiunile sau terenurile litorale la Marea Mediterana se vor vinde la preturi de nimic asazisilor investitori occidentali pentru ca poporul libyan nu are oameni de top cu bani foarte multi, nu are bogati care sa fie in stare sa substituie investitorii straini, deoarece doctrina Jamahiriei, a socialismului de tip islamic nu permitea imbogatirea excesiva
9. Indicele mediu de inflatie se mentine relativ constant in ultimii 10 ani undeva in jur de 3%, acest indice fiind mai mult influentat de preturile de consum si de ritmul inflationist al dolarului american
Oare cum credeti ca occidentul va deprecia activele Libyei altfel decat printr-o inflatie galopanta ca apoi sa puna mana pe acestea la preturi de nimic.
10. Balanta bugetara din PIB este in scadere constanta fapt ce evidentiaza o rentabilitate sporita a sectorului privat si mixt pe fondul cresterii economice
Pentru mentinerea si generalizarea unui sistem bugetar birocratic, care va inghiti si o parte din suprapopulatia tanara neocupata, totul in scopul mentinerii ordinii si linistei publice, a democratiei subrede occidentale, situatia va exploda, Libya, treptat va fi educata sa construiasca un sistem bugetar supradimensionat care nu va  putea rezista financiar dar nici nu va putea fi inlocuit sau restructurat usor si fara sacrificii gen Romania sau Grecia.
11. Rata de schimb a monedei libiene a fost atat de stabila incat poate fi chiar exemplu pentru multe tari UE.
Inflatia va devaloriza moneda nationala si activele tarii inclusiv resursele de petrol si gaze naturale se vor vinde la preturi de nimic.

12. Legile statului si forma de guvernamant au ca fundament credinta islamica si morala islamica, Gaddafi insusi este un credincios convins. Credinta il face pe om , om.Divizarea ideologica din sanul actualei puteri de la Tripoli se va transforma in factiuni rivale, in armate de gherila in instabilitate, introducerea legii sharia va aduce noi dispute si controverse si libienii vor ajunge la concluzia ca l-au omorat pe Ghaddafi degeaba.

13. In timpul razboiului isreliano-egiptean Gaddafi si-a luat cortul, s-a retras in desert unde a stat in rugaciune pentru pace pana la incheierea conflictului.
Oare cand Libya va mai avea un conducator credincios si nebelicos?
14. Libia este un stat in care dezmatul, pornografia, alcoolul si toate pacatele lumii occidentale nu-si au locul.
Peste 5-10 ani nu vei mai recunoaste tineretul libian, atat va fi de denaturat moral...si Europa va avea o noua piata de desfacere pentru aceste pacate, de data asta  Libya...
15. Rebelii au fost si sunt oaia neagra a societatii libiene care doreste instaurarea pacatului in Libia si au fost sprijiniti atat mediatic cat si faptic de Coalitia USA-UE
Asta se va dovedi daca se implineste doar unul din argumentele aduse, si atunci Libya va intra pe un topogan fara intoarcere...
16. UE vede in acest conflict probabil solutia depasirii crizei economice.
De fapt asistam la un comunism salbatic al democratiilor occidentale: iau de la cine are (Libya) si da cui nu are (tarilor occidentale macinate de criza) adica repartitia dupa nevoi in viziune colonialista
Dar in final nu vreau sa subliniez decat faptul ca :

ASISTAM LA  INTEGRAREA LIBYEI IN .... CRIZA ECONOMICA MONDIALA !!! dupa principiul " Daca moare capra mea de ce sa nu moara si a vecinului...

duminică, 23 octombrie 2011

CUTREMUR IN TURCIA - 23 OCTOMBRIE 2011

O noua catastrofa loveste Turcia. Un seism cu magnitudinea de 7,6 grade pe scara Richter s-a produs astăzi în estul Turciei. Deocamdată se ştie ca sunt victime si pagube materiale dar nu pot fi inca estimate. Mai multe clădiri s-au prăbuşit iar multi oameni sunt blocati in cladiri
Epicentrul cutremurului a fost localizat la 35 de kilometri de oraşul Van din estul Turciei, aproape de graniţa cu Iranul. Seismul cu o magnitudine de 7,3 pe Richter (potrivit Institutului american de Geofizică) s-a înregistrat la ora 12.41 ora României, la o adâncime de 94,5 kilometri. Anul trecut un seism cu magnitudinea de 6 pe Richter a ucis în estul Turciei 41 de oameni.

UPDATE 14.58 Liniile telefonice au picat în estul ţării
Potrivit presei turce, liniile telefonice din provincia Van unde s-a înregistrat seismul au picat. Este şi motivul pentru care deocamdată nu există informaţii despre eventuale victime.
UPDATE 14.14 Hurriyet: Mai multe clădiri s-au prăbuşit
Potrivit cotidianului Hurriyet, mai multe clădiri s-au prăbuşit în oraşul Van din estul Turciei. Seismul s-a resimţit puternic în Erzurum, provocând panică.



duminică, 16 octombrie 2011

POEZII CRESTINE PANA CAND ISUS REVINE

 DILEMA FACERII


E prima zi a lumii şi nu e nimic,
Doar El în neant şi-un cuvânt ce-a rostit.
Din negrul văzduh, din pustiul abis
Mulţime de astre pe cer a întins.

Subtil ne încearcă-n amar şi neştiinţă
Teoria prin care Universu-a luat fiinţă.
Universul format prin desfrâu stelar...
Explicaţii deşarte şi vorbe-n zadar.

Explozia e haos, Big-Bang-ul – dezordine,
Când legi şi-armonie-i divina Lui facere.
Ne-a dat cuvântul Lui să înţelegem
Prin Univers când paşii ni petrecem.

Cum altfel puteam să ştim ce-i în lume,
Dacă legile Lui n-aveau chip şi nici nume?
Ştiam noi precis traiectorii stelare
Şi cicluri precise de legi planetare?

Ştiam ce-i iubirea şi viaţa în pace?
Ştiam ce-i păcatul ce-n noi încă zace?
Mă rog ţie, Doamne, creează ceva,
Să nu mai fie lumea atât de rea.

„Particule” dense de cuvinte divine,
Cuvântul dintâi ce aduce iubire
E Fiul celui ce legea a dat
Şi lumea întreagă la picioare i-a stat.

Emanuel-RS, 2011


TU, DOAMNE...

Ne-ai dat mântuire şi gândire deplină
Să mergem cu Tine pe căi de lumină,
Să facem aievea cum Tu ai spus,
Speranţă în suflet, bine mai presus.
Să n-avem averi aici pe pământ
Ci viaţa veşnică în locul Tău sfânt.

Gunoaie sunt totul ce lumea susţine,
Guverne şi naţii se bat pentru pâine,
Partide şi oameni ne spun că e greu.
Am scos din limbaj cuvântul portmoneu.
Mi-am luat doar o carte, e veche şi ruptă,
Da’n ea e Cuvântul lui Dumnezeu!

N-o schimb cu nimica din lumea mizeră,
Dau totul în schimb: fericirea-efemeră,
Dau banul şi casa, averea deşartă,
Când ştiu că fără ele am aceeaşi soartă,
Căci tu mă păzeşti, mă faci fericit.
Mă-nchin ţie, Doamne, păcătos şi smerit!

Emanuel - RS, 2011

 
An dupa an...


O clipă astrală se pierde în van...
Străpunsă de suliţa
Noului an.

Doi pământeni singuratici zâmbesc –
E clipa ce sincer azi şi-o doresc.
Ce-i fericirea?
Atom sau simţire?
Colindul ce-aduce din ceruri iubire?
E pasul mărunt, nevăzut sau secret
ce Fiul şi-l poartă către noi încet?
Răspunsul l-au ştiut străbunii
ce n-au ştiut arta minciunii!
Credinţa lor universală
Ne ispiteşte şi ne cheamă...

Credinţa pura si prin fapte
Si duhul lor care poate
Se zbate-n căutare de atomi...
Ne dă speranţa unor ani mai buni!

La noi... acum e Anul Nou sub soare...
Ce regulă precisă are ... Pământul !

(Emanuel RS-1992)

Fortuna labilis


O viaţă pământeană
E o nimica toată,
În timpul infinit
Al erelor astrale.

Omul – materie şi spirit
Momentan confundate
În trup organic, mobil
Creator al enigmelor universale
Într-un infinit timp universal.

Receptor pasiv al secretelor
Ce-n alte ere
Devin descoperiri.

Omule! Fie-ţi existenţa infinită!
Sortit esti astfel la căutarea eternă a lui Dumnezeu!

(Emanuel RS-1992)

sâmbătă, 15 octombrie 2011

SISTEMUL PERFECT - COMUNISM CRESTIN - SOCIETATEA VIITORULUI

         De la inceput va rog sa faceti abstractie de sensul notiunii de COMUNISM asa cum o cunoasteti acum, ca sistem politic ateu, marxist, falimentar si antidemocratic si sa judecati ceea ce urmeaza prin prisma Cuvantului lui Dumnezeu pentru ca in lume nu exista decat un singur conducator suprem si acela este Dumnezeu care prin Fiul Sau va aduce pacea in lume. Conditia este ca noi, oamenii sa traim dupa voia lui si sa nu-i incalcam poruncile, sa instauram un regat dupa Cuvantul lui cel drept.

         Comunismul crestin este o formă de comunism religios, care porneste de la Cuvantul lui Dumnezeu, Biblia si este modelui ideal de societate crestina dupa invatatura lui Isus Cristos. Acest tip de comunism este o teorie teologică și politică dar in mare masura economica în conformitate cu care învățătura dată de Iisus Hristos obligă crestinii să afirme organizarea de acest tip drept sistem social ideal aplicabil tuturor neamurilor. Desi nu există un consens unanim asupra momentului în care a fost fondat comunismul crestin, mulți comunisti crestini sustin că, în conformitate cu Biblia, primii crestini, printre care si apostolii au format o mică societate de tip comunist în anii care au urmat învierii Mântuitorului.

Faptele Apostolilor 2:44
44Toţi cei ce credeau, erau împreună la un loc, şi aveau toate de obşte.
Faptele Apostolilor 4:32-5:12
32Mulţimea celor ce crezuseră, era o inimă şi un suflet. Niciunul nu zicea că averile lui sînt ale lui, ci aveau toate de obşte.
33Apostolii mărturiseau cu multă putere despre învierea Domnului Isus. Şi un mare har era peste toţi.
34Căci nu era niciunul printre ei, care să ducă lipsă: toţi cei ce aveau ogoare sau case, le vindeau, aduceau preţul lucrurilor vîndute,
35şi -l puneau la picioarele apostolilor; apoi se împărţea fiecăruia după cum avea nevoie.
36Iosif, numit de apostoli şi Barnaba, adică, în tîlmăcire, fiul mîngîierii, un Levit, de neam din Cipru,
37a vîndut un ogor, pe care -l avea, a adus banii, şi i -a pus la picioarele apostolilor.
Faptele Apostolilor 5
1Dar un om, numit Anania, a vîndut o moşioară, cu nevastă-sa Safira,
2şi a oprit o parte din preţ, cu ştirea nevestei lui; apoi a adus partea cealaltă, şi a pus -o la picioarele apostolilor.
3Petru i -a zis: ,,Anania, pentruce ţi -a umplut Satana inima ca să minţi pe Duhul Sfînt, şi să ascunzi o parte din preţul moşioarei?
4Dacă n-o vindeai, nu rămînea ea a ta? Şi, după ce ai vîndut -o, nu puteai să faci ce vrei cu preţul ei? Cum s-a putut naşte un astfel de gînd în inima ta? N'ai minţit pe oameni, ci pe Dumnezeu.``
5Anania, cînd a auzit cuvintele acestea, a căzut jos, şi şi -a dat sufletul. O mare frică a apucat pe toţi ceice ascultau aceste lucruri.
6Flăcăii s'au sculat, l'au învelit, l-au scos afară, şi l-au îngropat.
7Cam după trei ceasuri, a intrat şi nevastă-sa, fără să ştie ce se întîmplase.
8Petru i -a zis: ,,Spune-mi, cu atît aţi vîndut moşioara?`` ,,Da``, a răspuns ea, ,,cu atîta.``
9Atunci Petru i -a zis: ,,Cum de v'aţi înţeles între voi să ispitiţi pe Duhul Domnului? Iată picioarele celorce au îngropat pe bărbatul tău, sînt la uşă, şi te vor lua şi pe tine.``
10Ea a căzut îndată la picioarele lui, şi şi -a dat sufletul. Cînd au intrat flăcăii, au găsit -o moartă; au scos -o afară, şi au îngropat -o lîngă bărbatul ei.
11O mare frică a cuprins toată adunarea şi pe toţi cei ce au auzit aceste lucruri.
12Prin mînile apostolilor se făceau multe semne şi minuni în norod. Toţi stăteau împreună în pridvorul lui Solomon,
Luca 3:11
11Drept răspuns, el le zicea: ,,Cine are două haine, să împartă cu cine n'are nici una; şi cine are de mîncare, să facă la fel.``
Luca 16:11
11Deci, dacă n-aţi fost credincioşi în bogăţiile (Greceşte: Mamona.) nedrepte, cine vă va încredinţa adevăratele bogăţii
2 Corinteni 8:13-15
13Aici nu este vorba ca alţii să fie uşuraţi, iar voi strîmtoraţi;
14ci este vorba de o potrivire: în împrejurarea de acum, prisosul vostru să acopere nevoile lor, pentruca şi prisosul lor să acopere, la rîndul lui, nevoile voastre, aşa ca să fie o potrivire;
15după cum este scris: ,,Cel ce strînsese mult, n-avea nimic de prisos, şi cel ce strînsese puţin, nu ducea lipsă.``
Iacob 5:3
3Aurul şi argintul vostru au ruginit; şi rugina lor va fi o dovadă împotriva voastră: ca focul are să vă mănînce carnea! V'aţi strîns comori în zilele din urmă!

           Mulți sustinători ai comunismului crestin sustin că asa ceva a fost predicat de către Isus si implementat de apostoli, ceea ce alti crestini, in special bisericile traditionale care sustin sistemele politice actuale din tarile foste comuniste cum ar fi Biserica Ortodoxa Romana care a sustinut regimul politic din Romania atat in epoca dinainte de 1989 cat si dupa, neagă că asa ar fi fost.

         La origine, Liga Comunistilor, fondată la Londra în 1836 sub numele de Liga Celor Drepti, a fost o organizație comunist-crestină. Karl Marx, membru al acestei organizatii, a apostaziat de la caracterul crestin al organizației, transformând-o prin Manifestul comunist într-o organizatie cu ideologie materialist-atee care a provocat un mare rau omenirii prin aceasta doctrina anticrestina si antibiblica.
         Cel mai cunoscut principiu al unei societăți comuniste ca dealtfel si un principiu acceptat de biblie si credinta crestina este:
De la fiecare după posibilităti, fiecăruia după necesităti.
Sintagma a fost preluată (aproape literal) din Noul Testament.

Faptele Apostolilor 4:34-35
Căci nu era niciunul printre ei, care să ducă lipsă: toţi cei ce aveau ogoare sau case, le vindeau, aduceau preţul lucrurilor vîndute, şi -l puneau la picioarele apostolilor; apoi se împărţea fiecăruia după cum avea nevoie.

     Comunismul are astfel o istorie străveche: după ce a fost propus în Republica lui Platon, el a fost adoptat de apostolii crestinismului, ei întemeind o societate comunistă, obligatorie pentru toți crestinii primari din Israel Această idee le-a fost dată de Isus. De exemplu, în crestinismul primar, Anania și Safira au fost pedepsiti cu moartea pentru a nu-si da averea colectivului.

HAIDETI SA INSTAURAM IN LUME UN ASTFEL SE SISTEM SI NU VOM MAI AVEA RISIPA DE RESURSE, PROSTITUTIE, DROGURI, DATORII, LIPSURI, RAZBOAIE, FOAMETE, CORUPTIE, FURTURI, SARACIE, PARTIDE, BANCI, BURSE, CRIZE, SA NE RUGAM CU TOTII DOMNULUI SA FIM FRATI SI SURORI, SA TRAIM DUPA VOIA LUI DUMNEZEU SI SA-L SLAVIM DOAR PE EL. AMIN

vineri, 14 octombrie 2011

BILDERBERG - GUVERNUL MONDIAL - NOUA ORDINE MONDIALA - BUCURESTI 2011

            Atunci când au loc, aceste conferinţe nici măcar nu sunt menţionate la ştiri iar cand apar la stiri sunt doar motive de demitizare a acestei organizatii de ochii lumii. La posturile de televiziune romanesti s-a spus doar ca aceasta reuniune a avut loc si se va mai discuta putin pe tema bla-blaurilor discutate acolo ca un praf in ochi, pentru ca adevaratele reuniuni sunt secrete si nu sunt publice, se realizeaza la nivelul Comitetului Consultativ unde sunt doar o mana de oameni care se pot intalni daca doresc chiar la un restaurant sau intr-o camera de hotel.. In concluzie nu putem decat sa ne gandim ca ceea ce vedem la TV e pentru populatie un fel de basm cu personaje pozitive. E oare intamplator ca acest grup se afla in Romania in ziua ce precede anuntatele revolte stradale care in Romania nu au avut ecou? Dacă atât de multe personaje importante din lume se reunesc pentru a pune la cale destinele planetei, este evident că ar trebui date nişte explicaţii publicului larg. Dar nu ni se aruncă decât praf în ochi – că este un simplu forum de discuţii!

        Conferinţa anuală a Grupului Bilderberg este categoric cea mai importantă întâlnire din lume, pentru că la ea participă în fiecare an mai mulţi lideri mondiali, mai mulţi politicieni de vârf, mai multe personaje regale şi lideri ai afacerilor, decât la orice altă întâlnire sau eveniment, de orice gen, de oriunde. Summitul G8 şi Forumurile economice mondiale sunt simple evenimente de duzină prin comparaţie cu conferinţele Bilderberg. Nu există nici o altă întâlnire la care să participe conducătorii tuturor instituţiilor internaţionale majore, precum Banca Mondială, Fondul Monetar Internaţional, Naţiunile Unite şi Uniunea Europeană.

      Publicul larg ar trebui să creadă că grupul Bilderberg NU conduce lumea, dar categoric membrii acestui grup sunt oamenii care conduc lumea. NU INTAMPLATOR ACEASTA ADUNARE ARE LOC LA BUCURESTI SI NU LA NEW-YORK Fără îndoială, lumea este controlată de un număr restrâns de oameni extrem de bogaţi, care au mai multă putere decât orice guvern naţional, şi care nu sunt aleşi pe aceste poziţii. Biderberg pur şi simplu oferă un cadru formal pentru ca toţi aceşti oameni să se întâlnească în fiecare an.

          Grupul Bilderberg nu este democratic. Membrii săi nu sunt aleşi şi el nu dă socoteală oamenilor de pe planetă; acelaşi lucru este valabil şi pentru Banca Mondială, Fondul Monetar internaţional, Naţiunile Unite, sau cele mai puternice corporaţii sau bănci. Şi totuşi, deciziile luate de aceste grupuri afectează fiecare fiinţă umană de pe Pământ, acum şi pentru multă vreme de acum înainte. Iar ceea ce este cel mai înspăimântător este totalul secret care înconjoară întâlnirile Bilderberg.
        Grupul Bilderberg a fost înfiinţat în 1954. Prima întâlnire a avut loc în Olanda, la Osterbeek, în Hotelul Bilderberg, de unde grupul şi-a luat şi numele. Reuniunea a fost organizată de prinţul Bernhard al Ţărilor de Jos, fost ofiţer SS, şi de David Rockfeller. Grupul Bilderberg a devenit una din cele mai puternice reţele de influenţă, reunind personalităţi din toate ţările, conducători politici, economici, din lumea finanţelor, a mass-mediei, din armată sau serviciile secrete, ca şi câţiva oameni de ştiinţă şi profesori universitari. Datorită influenţei acestui grup în domeniul economic, se afirmă că el reprezintă de fapt un adevărat guvern mondial ocult.

Grupul Bilderberg este structurat pe trei niveluri:

1. „Cercul exterior” este foarte extins. Practic peste 80% din participanţii la reuniuni nu cunosc decât o parte din strategiile şi scopurile reale ale organizaţiei, deci fac parte din cercul exterior.

2. Comitetul director (Steering Comitee), al doilea nivel, este mult mai restrâns. Acest nivel este alcătuit din aproximativ 35 de membri, exclusiv europeni şi americani. Ei cunosc în proporţie de 90% obiectivele şi strategia grupului. Membrii americani ai acestui nivel sunt de asemenea şi membri în CRE – Consiliul Relaţiilor Externe (în engleză Council on Foreign Relations – CFR).

3. Comitetul Consultativ Bilderberg, al treilea nivel, este nucleul acestei grupări. El este alcătuit din 12 membri, singurii care cunosc în totalitate strategiile şi scopurile reale ale organizaţiei.

           Astfel structurat, grupul Bilderberg este un veritabil guvern mondial ocult. În cursul întâlnirilor care au loc o dată pe an, pentru patru zile, în hoteluri de lux sau castele înconjurate de parcuri mari sau aflate în plină natură, se iau decizii strategice esenţiale pentru toate ţările acestei planete. Pentru menţinerea secretului se iau măsuri extreme: întâlnirile se desfăşoară de fiecare dată în altă parte. Grupul închiriază integral hotelul, dar nu şi angajaţii hotelului, care primesc câteva zile liber. În locul acestora, este adus integral personal, de la femei de serviciu la ospătari, de la recepţioneri la centraliste. De obicei, poliţia locală este pusă aproape în întregime la dispoziţia grupului Bilderberg, şi uneori este mobilizată şi armata pentru a păzi locaţia. În cadrul discuţiilor nu se fac niciodată nici un fel de înregistrări, ci doar se fac nişte note foarte telegrafice privind subiectele discutate, dar fără a se menţiona nici un nume. Îndrăzneţii care s-au aventurat la aceste întâlniri pentru a afla ce se petrece acolo au sfârşit prin a fi răpiţi şi torturaţi.

          Datorită existenţei unor astfel de grupări precum Bilderberg şi CRE – Consiliul Relaţiilor Externe, este evident că deciziile cruciale care vizează toate ţările de pe glob nu sunt luate în interiorul instituţiilor democratice abilitate în acest scop, ci sunt adoptate la aceste întâlniri şi apoi implementate în teritoriile vizate. Direcţiile decise de grupul Bilderberg pot viza începutul unui război, iniţierea unei crize economice sau o perioadă de creştere economică, fluctuaţii monetare sau sociale, sau chiar gestionarea demografică a planetei. Aceste direcţii vor influenţa şi condiţiona hotărârile instituţiilor subalterne cum ar fi G8 sau guvernele diferitelor ţări.


       Printre evenimentele puse la cale la conferinţele Bilderberg se numără înfiinţarea Uniunii Europene (discutată chiar la prima reuniune, în 1954), războiul din Iugoslavia, invazia Irakului, creşterea impozitelor în diferite ţări. Grupul hotărăşte şi politica Naţiunilor Unite, sau cine va câştiga alegerile în diferite state si tot ei vor pune la cale in viitorul apropiat invadarea IRANULUI.

miercuri, 12 octombrie 2011

CRIZA MONDIALA - REVOLUTIA MONDIALA - RAZBOI MONDIAL - DOMNIA ANTICRISTULUI - VENIREA LUI ISUS

         Biblia spune, că istoria omenirii va continua pentru o vreme, de-a lungul secolelor. Dar apoi va începe aproape neobservat un veac, în care omenirea se va apropia treptat de sfârşitul ei. Vreau să folosesc pentru acest veac o expresie, care nu apare în Biblie. Vom numi acest veac „epoca sfârşitului".
         Biblia spune: va veni o vreme a haosului şi a confuziei globale, o vreme în care oamenii nu vor mai face faţă la problemele lor. În această epocă a sfârşitului va ieşi la iveală confuzia şi neputinţa omului. Domnul Isus însuşi a prezentat patru semne ale acestei epoci a sfârşitului.
         El spune: această epocă a sfârşitului este caracterizată de haos politic. Isus se exprimă aşa: „Un neam se va scula împotriva altui neam şi o împărăţie împotriva altei împărăţii". Nu a mai existat niciodată o epocă, în care atât de mulţi diplomaţi bine plătiţi să fi ţinut atât de multe conferinţe costisitoare, ca în vremurile noastre. Şi nu a mai existat niciodată o epocă, în care să se facă atâta înarmare cu banii popoarelor, ca în vremurile noastre. Cu banii cheltuiţi pe înarmarea atomică s-ar putea construi oraşe mari, rezolvându-se astfel problema locuinţelor. În schimb, se spune: Trebuie să ne înarmăm! Şi cu toate acestea, dorul popoarelor după pace nu a fost niciodată mai mare. Vrem pace. Nici un om nu vrea război. Dar fiecare se înarmează nebuneşte. Prin aceasta se poate recunoaşte haosul politic al epocii sfârşitului.
         Cel de-al doilea semn pe care-l prezintă Isus este confuzia pe plan economic. Isus spune: „Va fi foamete şi vremurile vor fi grele". Pe pământ creşte destulă hrană, ca să se poată sătura toţi oamenii. Şi nu au mai existat niciodată atâţia oameni de ştiinţă cu studii înalte, ca în vremurile noastre. Niciodată nu a existat o economie mondială atât de complicată ca în vremurile noastre. Cu toate acestea, conform rapoartelor ONU, mai mult de jumătate din populaţia globului suferă de foame. Într-o societate supercivilizată, în care există bunuri suficiente, nu ar trebui oare să poată fi săturaţi toţi oamenii? Dar societatea nu reuşeşte să ajungă la această performanţă!
          Cel de-al treilea semn pe care-l prezintă Isus pentru epoca sfârşitului, în care omul nu va mai face faţă la problemele lui, este haosul religios. Isus spune aşa: „Vor veni mulţi şi vor spune: Eu sunt Cristosul! Şi vor înşela pe mulţi".
          Nu demult am stat de vorbă cu un tânăr care mi-a spus:
     — Ce să mai cred? Există romano-catolici, greco-catolici, reformaţi, luterani, metodişti, baptişti, Armata Salvării, penticostali, evanghelici, Martorii lui Iehova, nou-apostolici, islamişti, budişti etc. Ce să mai cred?
         Am râs şi i-am spus:
     — Tinere, stai liniştit, va fi şi mai rău! Aşa spune Biblia!

          Acesta este un semn al epocii sfârşitului. Pentru că oamenii nu se mai călăuzesc după Cuvântul lui Dumnezeu, diavolul produce haos. Şi Dumnezeu îngăduie acest lucru. „Cristos este aici, Cristos este acolo!" Haosul religios este îngrozitor. Când văd în oraşele mari cum aleargă oamenii de la un eveniment religios de senzaţie la altul, mi se face de-a dreptul frică. Şi tocmai aici vreau să vă spun, că nici chiar un evanghelist nu poate să vă mântuie! Dacă nu-L găsiţi singuri pe Mântuitorul, atunci sunteţi pierduţi pe veci!

          Mai există un încă un al patrulea semn al acestei epoci a sfârşitului: poporul împrăştiat al lui Israel va fi adunat din nou în Palestina. Pentru mine este un semn uluitor al vremurilor, că din anul 1948 există din nou un stat Israel. Unii spun, că acesta nu este un semn. Dar când a trebuit de curând să opresc din nou la graniţa cu Elveţia pentru controlul vamal şi când înaintea mea am văzut o maşină cu număr de înmatriculare al statului Israel, atunci m-am gândit: „Prorociile biblice se împlinesc! O proclamă numerele de maşină!"

       Tatăl meu mi-a povestit, că în anul 1899, evreilor li s-a oferit Madagascarul, ca să-şi întemeieze acolo o nouă patrie. Replica evreilor a fost atunci: „Nu! Noi avem numai o singură promisiune: înapoi în ţara părinţilor noştri!" Toţi au spus însă: „Asta nu se poate întâmpla niciodată!" Astăzi există însă un stat Israel.

      Epoca sfârşitului este deci caracterizată de faptul că, în ciuda tuturor progreselor, omenirea este tot mai confuză şi nu mai poate să-şi rezolve problemele. Este demascat falimentul omului. Cât timp va dura această epocă a sfârşitului, nu pot să vă spun. Dar ea ne avertizează: „Vegheaţi!" Pavel spune despre ucenicii lui Isus: „Să nu dormim ca ceilalţi, ci să veghem şi să fim treji". Dar când această epocă a confuziei va atinge apogeul, atunci înaintea de venirea lui Isus va mai veni epoca Anticristului. Această perioadă o voi numi „sfârşitul". Trăim deja în zilele noastre confuzia epocii sfârşitului. Şi această confuzie strigă după omul cel tare! Omenirea strigă deja acum după omul cel tare! Şi când confuzia va atinge apogeul, atunci va veni omul mare şi tare, care se va autoproclama mântuitorul lumii. El nu este Cristos, el este Anticristul.
        Biblia spune, că din mulţimea popoarelor va apare atunci un dictator şi va pune mâna pe domnia asupra lumii. Noi îl numim Anticristul. Sub domnia lui, lumea va mai fi unificată încă o dată. Această perioadă a istoriei este caracterizată de încăpăţânarea omului. Aceasta va fi ultima încercare a omenirii de a se salva singură prin politică şi programe economice. Biblia descrie într-un mod fascinant această ultimă mare dictatură. Ea foloseşte pentru aceasta un limbaj simbolic. Omul trebuie să primească înţelepciune de la Duhul Sfânt, ca să-l înţeleagă. Vreau să vă spun cum vorbeşte Biblia despre acest Anticrist, despre acest ultim tiran. Prorocul Ioan scrie în Apocalipsa lui: „Am stat pe nisipul mării". Deodată, din mare apare un animal, o fiară înfiorătoare cu multe capete şi diademe şi cu o gură uriaşă, cu care hulea. Cum trebuie să înţelegem acest simbol extraordinar?

        Marea este un simbol pentru mulţimea popoarelor. Cine a fost la mare ştie cât de zbuciumată este marea, ba chiar că marea nu se linişteşte niciodată. Ultimul mântuitor al lumii se ridică de jos, dintre popoare. Toţi marii politicieni din ultimele decenii au apărut pe scena istoriei ca salvatori. Toţi s-au ridicat din mulţimea popoarelor: micul corsican Napoleon, micul caporal al războiului mondial Hitler, cizmarul Stalin. Ei toţi sunt predecesorii Anticristului. Ei s-au ridicat de jos. Şi poporul a spus fericit: „Unul de-al nostru!" Mântuitorul meu, Isus Cristos nu vine însă din mulţimea popoarelor, ci din lumea lui Dumnezeu. El este Fiul Dumnezeului celui viu!

          Anticristul este numit fiară. Ce vrea să însemne aceasta? Despre om, Biblia spune: „Dumnezeu l-a creat pe om după chipul şi asemănarea Lui". Cu cât se dedică mai mult lui Dumnezeu, cu atât devin omul mai uman. Cu cât îi întoarce omul mai mult spatele lui Dumnezeu, cu atât devine mai bestial. Marele duşman al creştinismului, Nietzsche, spune: „Omul cel mai nobil este o bestie blondă". El a înţeles lucrul acesta. Anticristul va fi un om care s-a dezis complet de Dumnezeu. El îi va întoarce spatele lui Dumnezeu şi de aceea va fi un animal - fiara fără inimă.

         Anticristul este un animal cu „multe capete". Ce vrea să însemne aceasta? Înseamnă că nu este prost! Oamenii vor spune: „Are materie cenuşie!" El are o „gură de leu". Adică: el va umple lumea cu propagandă. Pe vremea lui Hitler am cam auzit deja puţin o „guriţă de leu", cum a răsunat din toate difuzoarele. O, pot să-mi imaginez cum va fi când va veni Anticristul, cum totul va fi nivelat cu tăvălugul unei propagande fără sens! Şi această ultimă încercare a omului de a salva lumea fără Mântuitorul ei, Domnul Isus, va avea un succes deplin. Adică omul să fie salvat fără pocăinţă şi fără convertire. Şi vor fi rezolvate toate problemele. Vor fi rezolvate problemele politice, pentru că Anticristul va crea o împărăţie mondială. Vor fi rezolvate problemele economice. Toţi vor primi o cartelă pentru alimente. Vor fi rezolvate problemele religioase. „Eu sunt salvatorul lumii", spune Anticristul, „mie să vă închinaţi!"
         Este înfiorător să vedem modul în care vremurile noastre se îndreaptă spre acest sfârşit.

        Şi apoi, întreaga omenire i se va supune Anticristului. Numai creştinii vor spune: „Nu ne vom închina ţie!" Fiecare va trebui să poarte un semn pe frunte. Dar creştinii vor spune: „Nu! Noi avem un Mântuitor - şi acesta este Isus!" Şi apoi va începe prigoana. Există în Biblie un verset, care sună aşa: „A făcut ca toţi... să primească un semn... şi nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, fără să aibă semnul acesta". Cu 150 de ani în urmă, comentatorul biblic Auberlen a scris despre aceasta următorul lucru: „Nu înţelegem prea bine ce vrea să însemne lucrul acesta. Dar când va veni vremea aceea, vom ajunge să înţelegem". Şi noi înţelegem deja cum va fi posibil acest lucru. Cunoaştem deja state totalitare. Ştim ce înseamnă: un asemenea om nu primeşte drept de şedere, nu primeşte cartelă de pâine, nu primeşte drept de muncă. Omul poate să creadă ce vrea. Dar este fără patrie şi fără drepturi. Asta se întâmplă deja în mijlocul nostru.

         Când am citit aceste rânduri, m-am cutremurat şi m-am gândit: „Şi mai există oameni, care cred că Biblia este depăşită. Nu Biblia este depăşită. Principiile noastre despre lume şi viaţă sunt depăşite. Biblia ne duce în viitor".

             Anticristul va suporta totul, numai o convertire la adevăratul Mântuitor, la Domnul Isus Cristos, nu. Şi de aceea va mai exista încă o dată o mare prigoană a creştinilor.
          Vremurile acestea pot să înceapă mâine. Atunci nu vom mai avea nici o şansă să-L găsim pe Isus. Atunci nu vor mai exista servicii divine. Atunci clopotele vor fi topite şi din ele se vor turna monumente pentru Anticrist. Atunci bisericile vor fi transformate în muzee, în care vor fi expuse fotografii din tinereţea Anticristului. Oamenii vor striga atunci pe veci după mângâiere. Dar pentru că au renunţat la singurul Mângâietor, la Isus, nu va mai exista Mângâietor. În cartea prorocului Ieremia am citit odată: „Pentru că M-aţi părăsit, zice Domnul, nu mai există mângâietori pentru voi". În starea lui jalnică, omul va fi atunci dat pe mâna oamenilor. Cred că va fi ferice de creştini, chiar dacă va trebui să moară. Ei vor avea un Mângâietor în această perioadă cumplită!

        Pe mine m-a impresionat faptul că Isus a spus: „Oamenii îşi vor da sufletul de groază în aşteptarea lucrurilor care se vor întâmpla pe pământ". Şi Apocalipsa lui Ioan spune: Anticristul va umple lumea cu muzică de fanfară şi de steaguri. M-am gândit: „Cum se potriveşte una cu alta? Pe de-o parte se vorbeşte despre groază şi aşteptare şi apoi se mai vorbeşte totuşi şi despre mari succese". De când am trăit însă experienţa anului 1933, ştiu, că lumea poate fi umplută cu urale, fanfare şi steaguri - şi totuşi să fie plină de groază în aşteptarea lucrurilor care vor veni.

         Când Anticristul va fi însă la apogeul puterii lui, când va triumfa şi când va crede că a terminat-o cu Isus, atunci va interveni Dumnezeu: Isus va reveni în slavă!
         Despre Anticrist nu se mai spun apoi multe lucruri. Isus îl va înlătura cu suflarea gurii Lui!
         Cu cât devin vremurile mai întunecate, cu cât se conturează mai mult aceste semne ale confuziei omenirii şi ale împărăţiei anticristice, cu atât mai mult îşi ridică privirile în sus cei care citesc în Biblie. Ei aşteaptă revenirea lui Isus!




duminică, 2 octombrie 2011

REVOLUTIA MONDIALA, REVOLUTIA GLOBALA, REVOLUTIA PLANETARA - 15 OCTOMBRIE 2011

          Se prefigureaza o miscare ampla de protest, care se va desfasura, simultan, începând cu 15 octombrie 2011, în orase din zeci de tari.
          Pornita la New York, ca un protest împotriva corporatiilor financiare, OWS (Ocupy Wall Street) tinde sa se transforme într-o revolutie planetara cu consecinte înca nebanuite.
          La o prima vedere, OWS pare o simpla „zvârcolire a socialismului”, ce poate fi ridiculizata de liberali si de economistii apropiati acestora. 
          Cu toate acestea, asa cum a declarat la CNN si regizorul Michael Moore, majoritatea americanilor simpatizeaza cu protestele din New York si nu este exclus ca multi sa li se alature acolo sau în alte orase, în zilele si saptamânile ce vor urma.
         De la cele câteva scandari împotriva corporatistilor care au generat criza si prospera în continuare, „pe spatele celor saraci”, s-a ajuns, rapid, la un mesaj cu rezonanta în inimile tuturor celor afectati de criza globala.
       S-a ajuns la un mesaj care cheama la o Revolutie care sa produca o „schimbare adevarata”. Desi mesajul este pacifist, videoclipul de promovare pe youtube contine si imagini ale confruntarilor violente anterioare dintre manifestanti si fortele de ordine, din decursul protestelor de anul acesta, din SUA si Europa.
       În plus, mascota miscarii este masca din filmul „V de la Vendetta”, care, desi are o concluzie generoasa, umanista, este plin de scene violente.
       Iata ce se spune în mesaj:
     „Suntem constienti de coruptie, de minciuni, de razboaie, de sistemele nedrepte care încurajeaza comportamentele egoiste si anti-sociale, de violari ale drepturilor omului, de distrugerea acestei planete si a locuitorilor sai, de actiunile injuste si inumane ale corporatiilor globale pentru putere si profit… Si ne-am saturat! Pe 15 octombrie 2011 putem produce o SCHIMBARE ADEVARATA, daca oamenii de bun simt ai acestei planete vor putea lasa deoparte nimicurile care îi separa si se vor UNI! Revolutia Globala – 15 octombrie 2011. Vrem o democratie reala. Pentru oameni, facuta de oameni. Opriti masinaria – creati o noua lume! Acesta poate deveni un eveniment de cotitura… depinde de TINE! Casa noastra, vietile noastre, viitorul nostru. Nu sunteti singuri. Viitorul e acum. E timpul sa modernizam planeta”.


De ce zicem toate acestea ? Pentru ca viitorul suna sumbru, nesigur si inuman, lipsit de slava lui Dumnezeu. Iata argumentele puternice, pe capitole...

Situaţia religioasă

În biserica creştină din lume să vă aşteptaţi să vedeţi întâmplându-se multe lucruri. Multe biserici lumeşti se vor degrada din cauza necredinţei.
Va avea loc unificarea religiilor în mari formaţiuni sau asociaţii ecumenice.
Acest fenomen se produce din următoarele motive:
Bisericile care au avut acelaşi crez şi au avut convingeri spirituale îşi pierd puterea de mărturisire, pentru că nu mai dau crezare Bibliei.
Pierzând autoritatea Cuvântului lui Dumnezeu, pierd puterea de mărturisire. Mulţi pastori nu sunt născuţi din Dumnezeu şi deci, nefiind luminaţi de Duhul Sfânt al lui Dumnezeu, nu vor putea să-i reţină pe proprii lor credincioşi şi nici să mai atragă pe alţii. Ei se vor ascunde în acţiuni sociale, cu o organizaţie impusă, cu programe rafinate care să înlocuiască slujba Duhului, aşa cum a prezis şi apostolul Pavel despre păstorii mincinoşi din vremurile din urmă (2 Tim. 3:1-7).
Tinerii părăsesc tot mai mult bisericile oficiale, organizaţiile impersonale, structurate, considerându-le materialiste şi dispreţuindu-le. Tinerii vor un răspuns simplu la nevoile lor, la viaţa lor, care să nu fie bazat pe un răspuns egocentric, ci pe o viaţă reală, pe o dragoste dezinteresată. Şi când constată că aşa ceva nu li se oferă decât primindu-L pe Hristos în inima lor, mulţi dintre ei Îl acceptă.
Bisericile care Îl prezintă pe Hristos ca Mântuitor personal şi care au o învăţătură biblică sănătoasă – precum biserica primară din primele secole – sunt nişte excepţii, nişte rarităţi.
Va exista o diferenţă tot mai mare între adevăraţii credincioşi şi acei aşa-zişi „slujitori ai neprihănirii“.
Probabil se va declanşa o persecuţie deschisă împotriva creştinilor adevăraţi şi ea va veni de la conducătorii religioşi oficiali.
Creştinii care vor crede în autoritatea absolută a Bibliei şi în jertfa şi divinitatea lui Hristos, vor fi batjocoriţi, pentru că nu acceptă aşa-zisa „fraternitate şi doctrina paternităţii lui Dumnezeu“, doctrină fundamentată de ecumenici, care nu cred în esenţa învăţăturii Domnului Isus (Evanghelia după Ioan).
Din aceste cauze se vor forma biserici clandestine mici ca număr, dar din adevăraţi credincioşi.
Să vă aşteptaţi să vedeţi mişcări mari, care vor duce spre o organizaţie religioasă mondială. În avangarda acestor mişcări vor fi şefii bisericilor oficiale – oameni necredincioşi – cu tendinţe din ce în ce mai mari spre politică.
Vor fi mişcări şi în Israel, cu tendinţa de a face din Ierusalim un centru religios al lumii şi cu reconstruirea templului pe vechiul lui amplasament.

Evoluţia politică şi economică

Fixaţi-vă privirea pe Orientul Mijlociu, care va fi o cauză de tensiune perpetuă pentru întreaga lume. Tensiunea va creşte atât de mult, încât numai Hristos sau Antihrist o va putea opri. Lumea însă îl va alege pe Antihrist.
Israel va dobândi în viitor bogăţii şi o influenţă fantastică.
S.U.A. nu va mai fi în poziţia actuală de lider al lumii occidentale.
Pe plan financiar Europa va prelua controlul economiei mondiale.
Haosul politic interior, provenind din revoltele studenţilor şi din subversiunea economică, va începe să descompună economia naţiunii americane.
Lipsa principiilor morale ale cetăţenilor şi ale conducătorilor ei va slăbi legea şi ordinea publică în aşa măsură că se va ajunge în mod inevitabil la anarhie.
Puterea militară a S.U.A., deşi actualmente este cea mai mare din lume, a slăbit considerabil, fiindcă nimeni nu are curajul de a se servi de ea în mod decisiv. Când economia se va descompune, puterea militară se va scufunda şi ea.
Singura şansă de a scăpa de la acest faliment naţional ar fi o mare trezire spirituală generală.
Să vă aşteptaţi la unificarea Europei, cu cele 10 state membre. Piaţa Comună pune fundamentul acestei confederaţii politice care va deveni coaliţia cea mai puternică a lumii. Ea va opri înaintarea comunismului şi va domina pentru o scurtă perioadă Rusia şi China roşie prin geniul personal al lui Antihrist, care va deveni căpetenia confederaţiei europene.
Să vă aşteptaţi ca papalitatea să se angajeze tot mai mult în politică, în special în propunerile cu privire la pace şi prosperitate economică mondială.
Să vă aşteptaţi să vedeţi o dorinţă din ce în ce mai mare a tuturor popoarelor de a-l găsi pe omul capabil să guverneze întreaga lume.
Să vă aşteptaţi la folosirea fără limită a armelor nucleare moderne în orice parte a lumii. Oamenii vor fi atât de îngroziţi de ororile unui eventual război, că se vor da de partea lui Antihrist când acesta va veni să dea lumii pacea şi securitatea.
Folosirea limitată a forţei va avea loc numai între Rusia şi China, şi pe teritoriul S.U.A.

Evoluţia socială

Să vă aşteptaţi la creşterea criminalităţii, răscoale, şomaj, sărăcie (foamete), analfabetism, boli mintale (nevroze), copii nelegitimi; toate agravându-se din cauza exploziei demografice care a început să se desfăşoare de la sfârşitul anului 70.
Va creşte folosirea drogurilor în S.U.A. şi în alte ţări libere. Vor fi consumatori de droguri chiar şi printre candidaţii la funcţii guvernamentale importante. Va apare o fuziune între droguri şi o anumită formă de religie. Va creşte considerabil credinţa în fenomenele extrasenzoriale – spiritismul. Astrologia, magia şi religiile orientale vor năpădi lumea occidentală.
Noi credem că în ciuda tuturor acestor lucruri rele Dumnezeu va da o ultimă credinţă unui număr de oameni înainte de a veni judecata peste această lume păcătoasă.
Reflectând la ceea ce aţi citit în această carte (vezi sursa), care ar trebui să fie atitudinea dumneavoastră? Dacă nu vă întemeiaţi credinţa în persoana şi jertfa Domnului Isus Hristos, ca singurul Mântuitor şi Domn al vieţii, în iertarea pe care o dă Dumnezeu în dar celor ce cred în Domnul Isus Hristos, Fiul Său în care Îşi găseşte toată plăcerea, nu veţi putea scăpa de mânia şi judecata lui Dumnezeu care se va dezlănţui în curând.
Dacă L-aţi primit deja în inimă pe Domnul Isus Hristos, El vă va schimba viaţa şi vă va da o inimă nouă şi vă va face să trăiţi după voia lui Dumnezeu.
Departe de a fi pesimişti, trebuie să ne bucurăm mereu, ştiind că Hristos poate reveni în orice moment pentru a ne lua la El. Acest lucru trebuie să ne încurajeze şi să împărtăşim această nădejde la cât mai multe persoane.
Trebuie să ne pregătim viitorul nostru ca şi cum am trăi mulţi ani, dar să trăim ca şi cum Hristos ar putea veni chiar astăzi.
Apostolul Pavel ne dă acest îndemn: „Preaiubiţii mei fraţi, fiţi tari, neclintiţi, sporiţi totdeauna în lucrul Domnului, căci ştiţi că osteneala voastră în Domnul nu este zadarnică“ (1 Cor. 15:58).
Văzând lumea tot mai haotică şi mai deznădăjduită, noi trebuie să fim tot mai hotărâţi şi mai neclintiţi în credinţa Domnului, ştiind unde vom merge în curând.

Timpul s-a scurtat. Să dăm Evanghelia celor din jurul nostru şi să ne salutăm cum făceau primii creştini, cu cuvântul „MARANATA“, care înseamnă „DOMNUL VINE“.