miercuri, 5 ianuarie 2011

BOTEZUL DOMNULUI - ADEVAR SI TRADITIE CRESTIN-FORMALA

        Pentru că in aceste zile în religia „crestin-formala majoritară” se sărbătoreşte in mod original Boboteaza, am meditat asupra acestei sărbători, m-am revoltat la cele auzite despre preoţii care astăzi fac agheasmă (apă sfinţită), cu care “botează” apele, oamenii, animalele, casele, masinile, mobila si te miri ce obiecte lumesti (poate n-ar strica sa stropim si computerul, da de se spala de pacate – adica se deviruseaza sau muteste pentru totdeauna)
        Se pornesc de dimineata treji si ajung foarte des, seara, pe trei carari. Drept recompensa primesc si niste sume de bani, bineinteles fara chitanta, dupa cat il lasa inima pe fiecare sau dupa „datina strabuna”, ca vezi, ... cine stie cand il mai intalneste pe enoriasul X, Y sau Z? care n-a mai dat pe la biserica de ani buni si care acum „saracul” e luat prin surprindere de preot, se smereste, pupa crucea si devine brusc serios si credincios, incapabil sa reactioneze fiind, imbuibat bine cu potol gretos la cele doua sarbatori anterioare: sarbatoarea carnatilor din 25 decembrie (in religia crestin-formala) si sarbatoarea sampaniei si a artificiilor din 1 ianuarie. Da, parinte, multumesc, aici sunt banii... da’ nu serviti un paharel? (Ce vi se pare deplasat?)
        Doamne fa-i pe oameni încă o dată sa vada adevărul Scripturilor si sa lase obiceiurile pagane si fara reflectare in Cartea Sfanta.

Minciuni despre botez

Minciuna vârstei: Dacă citim Biblia vedem că Isus s-a botezat la maturitate, nicidecum în pruncie sau dupa nastere asa cum multi ar raspunde (intrebati si veti auzi acest raspuns deplasat care reflecta necunoasterea adevarului biblic: pai daca s-a nascut de Craciun e normal sa fie botezat de boboteaza.....)

Este un singur Domn, o singură credinţă, un singur botez si acel botez se face atunci cand gandul, vorba si fapta ta il recunoaste pe Isus Hristos ca mantuitor, matur fiind si constient, nu bebelus fiind, stropit cu apa si dus pe brate de parinti de cele mai multe ori dormind.

Sau famenul etiopian: Pe când îşi urmau ei drumul, au dat peste o apă. Şi famenul a zis: „Uite apă; ce mă împiedică sa fiu botezat?” Filip a zis: „Dacă crezi din toata inima, se poate.” Famenul a răspuns: „Cred ca Isus Hristos este Fiul lui Dumnezeu.” A poruncit sa stea carul, s-au coborât amândoi în apă, şi Filip a botezat pe famen.Fapte 8:36-38

Minciuna naşilor: Jurământul pe care-l fac naşii pentru finii lor este o minciună! Nimeni nu poate apăra de Satan decât Dumnezeu. Petru spune în 1 Petru 3:21 că botezul nu este o curăţare de întinăciunile trupeşti, ci mărturia unui cuget curat înaintea lui Dumnezeu, prin învierea lui Isus Hristos.

Minciuna repetiţiei: Astăzi de Bobotează mii de oameni aşteaptă să fie botezaţi, astfel, cei care au ajuns la vârsta de 60-70 de ani şi iubesc tradiţia bisericii au ajuns să fie botezaţi tot de atâtea ori (60-70X). Să nu ne lăsăm amăgiţi ci să respectăm litera Scripturii care spune în Efeseni 4:5 că este un singur Domn, o singură credinţă, un singur botez.

Minciuna salvarii pe veci: Se spune că dacă te-ai botezat eşti salvat. Asa crede marea majoritate a crestinilor din ziua de azi, de aceea avem in lume un crestinism formal. Botezul nu are nici o influenţă asupra comportamentului sau trăirii umane. Să ne amintim de Simon vrăjitorul din Faptele Apostolilor 8, unde suntem martori ai botezului acestuia. Putem vedea mai târziu cum iubirea de bani nu a fost eradicată odată cu botezul. Aşadar, dacă inima şi purtarea nu sunt transformate de Hristos înainte de botez, botezul nu are în sine puterea de a schimba un om ci il uneste cu Domnul, dar depinde de el daca legatura se mentine sau este abandonata.

Adevăruri despre botez

Botezul este o mărturie: Botezul, nu este o curăţare de întinăciunile trupeşti, ci mărturia unui cuget curat înaintea lui Dumnezeu, prin învierea lui Isus Hristos. 1Petru 3:21 Pentru cei care sunt botezaţi la maturitate, prin actul lor depun o mărturie, înaintea martorilor văzuţi (rude, prieteni, fraţi) şi a martorilor nevăzuţi (Dumnezeu, îngeri), mărturie care pecetluieşte hotărârea lor de a merge pe drum alături de Hristos.

Botezul este împlinirea unei porunci dată de Isus: Matei 28:19 Duceţi-vă şi faceţi ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh. Este o poruncă pe care ne-a dat-o Isus şi trebuie să o împlinim, aşa cum el însuşi a împlinit-o şi s-a botezat o singură dată în cei 33 de ani.

Botezul vine în urma credinţei si nu credinta in urma botezului: Marcu 16:16 Cine va crede şi se va boteza va fi mântuit; dar cine nu va crede va fi osândit. Asta spune Biblia nu tradiţia nici Sfinţii Părinţi. Ce putere are pruncul de câteva săptămâni să creadă, vă las pe voi să comentaţi. Iata de ce multi, foarte multi botezati in pruncie se leapada de Dumnezeu la maturitate.

Botezul este o îmbrăcare cu Hristos: Galateni 3:27 Toţi care aţi fost botezaţi pentru Hristos v-aţi îmbrăcat cu Hristos. A fi îmbrăcat cu Hristos înseamnă a-L avea pe El ca şi protector permanent.

Botezul este o moarte şi o înviere cu Hristos, o nastere din nou: Coloseni 2:12 Fiind îngropaţi împreună cu El, prin botez, şi înviaţi în El şi împreună cu El, prin credinţa în puterea lui Dumnezeu care L-a înviat din morţi. De aceea neoprotestanţii botează prin scufundare, nu prin stropire, pentru că este simbolul îngropării.

Botezul animalelor, apelor şi al construcţiilor nu are suport biblic. Dacă „tradiţia” cere ca acum să se mănânce piftie şi grâu fiert şi să se bea vin roşu, eu îndemn căutătorii de adevăr să stea înaintea Domnului în mijlocire pentru luminarea minţii şi înţelegerea adevărului lăsat de Dumnezeu în BIBLIE

9 comentarii:

  1. Botezul trinitar o minciuna, adevaratul botez e in Numele Domnului Isus Hristos

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, rectific, ai dreptate, daca luam textul biblic original nou testamentar al cartii lui Matei tragem alta concluzie. Eu am luat textul Bibliei Cornilescu, care se stie ca are amprente subiective. Iata: În »Novum Testamentum Graece et Latine« de Nestle este redată într-o notă din josul paginii versiunea originală din Matei 28:19, aşa cum a fost dată de unul din părinţii bisericii, Eusebiu: »En to onomati mou« = »înăuntru, în Numele Meu«. Aceeaşi observaţie este scrisă şi în »Greek New Testament«, Second edition, 1954, London, Bible House. Porunca botezului formulată astfel: »… şi botezaţi-i înăuntru în Numele Meu«, ar fi exclus de la început orice rătăcire, orice tâlcuire ulterioară. Totuşi, Matei 28:19 poate rămâne aşa cum este, căci noi ştim că Tată, Fiu şi Duh Sfânt nu sunt nume, ci denumiri şi că trebuie botezat pe sau în Nume (singular), înăuntru, şi anume în Numele de Legământ nou-testamentar în care Dumnezeu s-a descoperit ca Tată, în Fiul, prin Duhul Sfânt. Acesta este DOMNUL Isus Hristos. De aceea rămâne adevărat acest lucru: »En to onomati mou« = »înăuntru în Numele Meu«.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mantuitorul nostru Isus Hristos,de la invierea Sa din morti pana la inaltarea Sa la cer a stat impreuna cu ucenicii 40 de zile,timp in care i-a invatat si despre botez,intr-o exprimare gura catre gura,apostolii facand in tocmai,adica botezand in Numele lui Isus Hristos.Este foarte simplu,Noul Testament,inclusiv Evanghelia dupa Matei nu era scrisa inca,ca ucenicii sa citeasca din ea si apoi sa mearga sa boteze. Fiti oameni si acceptati adevarul!

    RăspundețiȘtergere
  4. Minciuna "mărturiei", traducerea cea mai corectă: "Botezul este o cerere către Dumnezeu",
    (vezi SC 2013, GBV 1990).
    Minciuna botezului treimii:
    Textul din Matei 28:19,20, redat corect ar fi:
    V.19: „Ducându-vă, discipolizaţi toate naţiunile,
    V.20: învăţându-le să respecte toate câte v-am poruncit. Şi Iată! Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârşitul epocii”.
    Traducerea 2013, vezi:
    http://cuvantuldomnului.blogspot.ro/2014/06/biblia-gratuita.html

    RăspundețiȘtergere
  5. Apostolii care în primul rând au primit porunca de a boteza pe oameni, ei au botezat întotdeauna ,,în numele lui Isus Cristos”, care este o singură persoană (Fapte 2:38; 8:16; 10:48; 19:5; Romani 6:3; 1Corinteni 1:12,13; Galateni 3:27).
    http://calea.uv.ro/documente/formula_botez.html

    RăspundețiȘtergere
  6. https://www.youtube.com/watch?v=YtbxIAWlSBQ#t=184

    RăspundețiȘtergere
  7. http://www.caleacrestina.ro/index.php/texte-apocrife/665-matei-28-19-verset-falsificat-trinitatea-adaugata

    RăspundețiȘtergere
  8. https://www.caleacrestina.ro/index.php/carti-download/1461-lucrari-sfinte-volum-1

    RăspundețiȘtergere